Sadece şahin gözlü olanlar resimdeki balığı görebiliyor! 5 saniye içinde bulanların IQ'su yüksek çıkıyor!

Sadece şahin gözlü olanlar resimdeki balığı görebiliyor! 5 saniye içinde bulanların IQ'su yüksek çıkıyor!

Bu optik yanılsama resminde, bir balık göz önünde saklanıyor. Balığı 5 saniye içinde görebilirseniz, bir şahinin gözlerine sahipsiniz. Devam edin ve bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek gözlem becerilerinizi test edin.

Beyninizi kandıran ve nesneleri algılama yeteneğinize meydan okuyan görüntüler "optik illüzyonlar" olarak bilinir. Bilişsel, fizyolojik ve gerçek görsel yanılsamalar, üç tür optik yanılsamadır.

Optik illüzyonların bir kullanıcının dikkatini çekme ve bir süreliğine tutma yeteneği, onları bu kadar özel kılan şeydir.
Ek olarak, optik illüzyonlar bilişsel yetenekleri ve gözlem becerilerini geliştirmek için yararlıdır.

Düzenli uygulama ile optik illüzyon zorluklarını çözme becerisinde hızlı bir şekilde ustalaşılabilir. Gözlem becerilerinizin ne kadar iyi olduğunu öğrenmek ister misiniz?
Başlayalım.

bl1.jpg

RESİMDEKİ BALIĞI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görsel, sizden resimdeki bir balığı 5 saniye içinde tespit etmenizi isteyerek gözlem becerilerinizi ve zekanızı test etmenin basit bir yoludur.

Bu, zekanızı test etmenin basit ve eğlenceli bir yoludur. Kimin en iyi gözlem becerisine sahip olduğunu görmek için aynı şeyi arkadaşlarınız ve aileniz arasında da paylaşabilirsiniz.

Zekayı belirlemenin tek yolunun bu olmadığını vurgulamak isteriz; Gerçek IQ seviyenizi gerçekten anlamak istiyorsanız, profesyoneller tarafından tasarlanmış IQ testlerine girmeniz önerilir.

Burada paylaştığımız test, can sıkıntısını gidermenin ve beyniniz için hafif yürekli bir egzersizin keyfini çıkarmanın eğlenceli bir yoludur, bu aynı zamanda gözlem becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

GİZLİ BALIĞI GÖRDÜN MÜ?

esimde bir sualtı sahnesi görebilirsiniz. Bölgeyi çevreleyen kayalıklar, yengeç, balık vb. birçok deniz hayvanına ev sahipliği yaptığını düşündürmektedir.

Adından da anlaşılacağı gibi, göz önünde saklanan bir balık var ve balığı bulmak için 5 saniyeniz var. Bu optik yanılsama mücadelesini çözmek, bir kişinin iyi gözlem becerilerine ve ayrıntılara dikkat etmesini gerektirir. Balığı gördünüz mü?

Resme çok dikkat edin ve resimdeki balığı görüp göremeyeceğinize bakın. Acele et, zaman bitiyor.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Süre doldu. Kaçınız balığı fark edebildiniz? Gözlem becerilerinizi test etmenin hızlı ve kolay bir yoluydu. Balığın nerede saklandığını merak mı ediyorsunuz? O zaman, aşağıdaki çözüme göz atın.

Söz konusu balık, dünyanın en zehirli balıklarından biri olan taş balığıdır. Görüntünün merkezinde dururken görülebilir.

bl2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN