Sağlık eş anlamlısı

Sağlık eş anlamlısı

Sağlık, insan yaşamının en kıymetli varlıklarından biri olarak kabul edilir. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak vücudun ve zihnin iyi bir durumda olması, insanların mutlu ve verimli bir yaşam sürdürebilmeleri için temel bir faktördür. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre, sağlık kelimesinin eş anlamlısı olarak "sıhhat" kullanılmaktadır. Bu makalede, sağlık kavramının önemi ve bu kavramın eş anlamı olan "sıhhat" üzerinde durulacaktır.

Sağlık, insanların bedensel ve ruhsal iyilik hali olarak tanımlanabilir. Bir kişinin sağlıklı olması, hastalık veya rahatsızlık hissi taşımaması anlamına gelir. Aynı zamanda insanın enerjik, canlı ve mutlu hissetmesi de sağlıklı bir yaşamın göstergesidir. Peki sağlık eş anlamlısı nedir?

Sıhhat kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre sağlık kelimesinin eş anlamı olarak kabul edilir. Sağlık teriminin yanı sıra sıhhat kelimesi de günlük yaşam içerisinde yaygın bir şekilde kullanılır. Her iki kelime de insanların sağlığı ve iyilik haliyle ilgili konularda aynı anlamı taşır.

ÖRNEK CÜMLELER:

"Çok sağlıklı bir sporcu olduğu her halinden belli."
"Umarım sıhhatiniz iyidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN