‘Şahane’ ve ‘efsane’ indirimlerine dikkat! Bakanlıktan uyarı geldi

‘Şahane’ ve ‘efsane’ indirimlerine dikkat! Bakanlıktan uyarı geldi

Alışveriş tutkunlarının merakla beklediği Kasım ayı indirimleri için Ticaret Bakanlığı'ndan vatandaşlara uyarı geldi. Bakanlık, ‘şahane’ ve ‘efsane’ gibi adlarla düzenlenen indirim kampanyalarına ilişkin taklit ürün ve fiyat uyarısında bulunarak, kurallara aykırı hareket eden markalara inceleme başlatılacağını açıkladı.

Kasım ayında birçok marka büyük indirime gitmeye hazırlanıyor. Bu yıl 25 Kasım’da başlayacak olan Black Friday, ABD'nin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesi başta olmak üzere Türkiye’de de yapılıyor. Türkiye’de ‘Efsane Cuma’, ‘Muhteşem Cuma’ gibi adlarla yapılan indirim kampanyaları için birçok firma satışlarını artırmayı hedefliyor. Tüketiciler ise indirimli ürünlerden yararlanmak istiyor.

Ancak her sene olduğu gibi bu sene de ‘indirim’ adı altında fırsatçıların harekete geçmesi bekleniyor. Bu kapsamda indirim günleri öncesi Ticaret Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Bakanlık, internet alışverişlerinde malın veya hizmetin özellikleri, fiyatı gibi unsurların karşılaştırılması, satıcı ve sağlayıcı hakkındaki şikâyetlerin incelenmesi uyarısında bulundu.

VATANDAŞLARA UYARI

Yapılan açıklamada, “Sosyal medyada gezinirken karşılaşılan tanıtım ve ilanlara karşı, bu sitelerin taklit olması ihtimali dikkate alınarak, satıcının kendi sitesinden ürün ve fiyatının kontrol edilmesi önem taşıyor” denildi.

UYMAYANA İNCELEME

Bakanlık tarafından aykırılıkların tespiti halinde idari müeyyide uygulanırken özel indirim günlerine yönelik Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu tarafından da resen inceleme başlatılacağı da duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN