Salatalık ve domates böyle görünüyorsa sakın almayın! Tezgahta bu detaya dikkat edin, sağlığınızdan olabilirsiniz

Salatalık ve domates böyle görünüyorsa sakın almayın! Tezgahta bu detaya dikkat edin, sağlığınızdan olabilirsiniz

Sağlıklı yaşamın ilk koşulu, doğal besinler tüketmek. Pazardan ya da marketten salatalık ve domates alırken bazı detaylara dikkat etmeniz sağlıklı bir tüketim içerisinde olmanıza katkı sağlayacak. Peki salatalık ve domates alırken nelere dikkat edilmeli? İşte, salatalık ve domates alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte salatalık ve domatesler tezgahlardaki yerini aldı. Salatalık ve domates lezzetli olmalarının yanı sıra, içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde son derece sağlıklı. Salatalık ve domates satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor.

SALATALIK VE DOMATES SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Salatalık ve domatesi mevsiminden önce tezgahlarda görmeye alıştık fakat bu durum son derece tehlikeli. Vaktinden önce tüketilen sebze ve meyveler, insanlarda çeşitli sağlık problemlerinin oluşmasına neden olabilir. İçerisinde çekirdek bulunmayan salatalıklar sağlık açısından risk oluşturabilir.

Mevsiminde tüketilen sebze ve meyveler çok daha sağlıklı bir tercih olabilirken, mümkün mertebe vakti gelmeyen sebze ve meyveleri tüketmekten kaçının. Doğru ve bilinçli tüketim, sağlıklı bir yaşamın altın kuralları arasında yer alıyor.

SAĞLIKLI SALATALIK VE DOMATES NASIL ANLAŞILIR?

Domatesin tazeliğini gösterdiği en belirgin özelliği kokusudur. Buram buram gelen kokusunun yanında kabuğu ince ve ezilmiş olmamalıdır. Bunun yanında olgun domatesin tepe kısmında yeşil çizgiler yer almaktadır. Olgun ve iyi domatesin tepe kısmında yeşil çizgiler görünür.

Salatalık seçerken kabuk rengi koyu ve yapısı çok sert olanları tercih etmelisiniz. İyi salatalık kısa, parlak ve dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Salatalığın iyisi kısa, kalem gibi dümdüzdür, sapı yeşil olan tazedir. Salatalığın boyu büyüdükçe içi yumuşar ve tatsızlaşır. Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince salatalıkların içi sünger gibi çıkar. Tazeliğini ise sapının yeşilliği ele verir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN