Salçanın küflenmesini önlemek meğer bu kadar kolaymış! Sadece bir kaşık bundan ekleyin, salçanız ilk günkü gibi taze kalsın

Salçanın küflenmesini önlemek meğer bu kadar kolaymış! Sadece bir kaşık bundan ekleyin, salçanız ilk günkü gibi taze kalsın

Marketten alınan salçaların üzerinde kısa bir zaman sonra oluşan küf, can sıkıcı olabiliyor. Salçanın küflenmemesi için bazı basit yöntemler mevcut. Salçanızı marketten aldıktan sonra mutlaka bu yöntemleri uygulayın. İşte, salçanın küflenmesini önleyen doğal yöntemler...

Salça, ister marketten alınsın ister evde yapılsın en hızlı bozulan ve küflenen bir besin. Yemeklerimize ve makarnalara eklediğimiz salça, mutfağımızda en çok tüketilen besinler arasında yer alıyor.

Yemeklerinde bol salça kullananlar, salçanın kısa sürede bozulmasından muzdarip. Marketten aldığınız salçaların günler içinde bozulmasını mutlaka yaşamışsınızdır. Vatandaşları çıldırtan ve üstünde küf tutan salçaların böyle olmasını önlemek mümkün.

salca-kuflenmesine-cozum.jpg

SALÇANIN KÜFLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

Salça yapıldıktan sonra konserve şeklinde kapatılarak muhafaza edilir. Siz kullanmak için bir kere açtığınızda salçanın hava ile olan temasını artırmış olursunuz. Doğal olarak kısa sürede bitiremeyeceğiniz için de küflenme meydana gelebilir.

Salça teneke kapta bulunuyorsa, cam kavanoza aktarın. Cam kavanozda küflenmeyi geciktirirsiniz. Nemli bir yapısı olan salçanın kuru ve soğuk bir ortamda, yani buzdolabında saklayın.

Salçayı kullandıktan sonra yüzeyini kaşıkla olabildiğince düzleyin ve kenarlarda birikenleri aşağıya doğru itin.

Her seferinde kapağını kaynatıp kapatamayacağınız için havayla temasını kesmek için yüzeyini zeytinyağı ile kaplayın. Kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olun.

Salça miktarı çoksa, küçük kavanozlara bölerek her birinin kapağını kaynatarak kapatabilirsiniz. Böylelikle kullandığınız kavanoz bittikçe bir yenisini açabilirsiniz.

Salçanızı marketten aldıktan sonra kapağı açın ve her kullanım sonrasında 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN