Sararan çamaşırları kar gibi beyaz yapıyor! Kuru temizlemecilerin sır gibi sakladığı yöntemle komşunuzu bile kıskandırın

Sararan çamaşırları kar gibi beyaz yapıyor! Kuru temizlemecilerin sır gibi sakladığı yöntemle komşunuzu bile kıskandırın

Beyaz çamaşırları yıkarken çok dikkatli olsanız bile , zamanla kumaşın sarardığını fark etmek olağan bir durumdur. Hepimizi oldukça sinir eden bu durumdan peki nasıl kurtulabiliriz?

Beyaz giysiler kolay lekelenmeleriyle ünlüdür. Koltuk altı terinden, pastan veya sarı spor içeceğinden kaynaklanan sarı lekeler, en güzel görünen beyaz gömleklerinizi, pantolonlarınızı veya nevresimlerinizi mahvedebilir. Neyse ki, bu göze hoş görünmeyen sarı lekeleri giysilerinizden kolayca çıkarmanın birkaç yolu var. Giysilerinizi yeniden bembeyaz yapmak için ister mağazadan aldığınız temizlik malzemelerini, isterseniz de evinizde bulunan günlük ürünleri kullanabilirsiniz!

ŞAMPUAN VEYA BULAŞIK DETERJANI

Ev eşyalarımız için şampuan veya bulaşık deterjanı kullanın. Ter ve kirden oluşan sarı lekelere uygulayın ve 30 dakika bekletin, ardından her zamanki gibi temizleyin Giysiler yeni gibi temiz olacaktır.

KARBONAT

Kabartma tozu, yakadaki sarı lekeleri çıkardığı için çok yönlü bir üründür. 4 yemek kaşığı karbonatı 1⁄2 bardak su ile karıştırın, iyice karıştırın, ardından lekeli bölgeye uygulayın ve hafifçe ovun, yıkamadan önce yaklaşık 20 dakika bekletin.

1653619-728xauto.webp

BEYAZ SABUN

Sabunun, giysinin çeşitli yerlerinde terden kaynaklanan sarı lekelerden kurtulmaya yardımcı olan bir özelliği daha vardır. Beyaz sabun naziktir ve kumaşa zarar vermez. Giysiler lekelendiğinde en kısa sürede temizlenmelidir. Lekenin üzerine sade su sürerek başlayın. Ardından lekeyi bir kalıp sabunla ovalayın ve leke kaybolana kadar bir baloncuk haline getirin. Ve sonra yıkamak ve temizlemek için alınır

TUZ

Sadece 1 bardak suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyin ve birlikte karıştırın. Daha sonra söz konusu karışıma batırılmış bir sünger kullanarak sarı lekeler kaybolana kadar hafifçe ovun. Ve sonra yıkayın.

AMONYAK

Eşit miktarda amonyak ve suyu karıştırın ve ıslatmak için sarımsı lekenin üzerine dökün. Kurumaya bırakın. Amonyak olmadan, bunun yerine hidrojen peroksit kullanılabilir.

LİMON SUYU

Çamaşırları yıkamadan önce eşit miktarda limon suyu ve suyu leke ile karıştırın. Ve lekenin üzerine sürmek için alın. Ardından, leke çıkana kadar hafifçe ovalayın, ardından tekrar yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN