Sarımsağın Sizin İçin Gerçekten Faydalı Olmasının 6 Nedeni! İşte Sarımsağın Mucizevi Faydaları

Sarımsağın Sizin İçin Gerçekten Faydalı Olmasının 6 Nedeni! İşte Sarımsağın Mucizevi Faydaları

Mutfakta pişirdiğimiz yemeğe genellikle bir veya iki diş sarımsak ekleriz. Sarımsak, birçok yemeğin lezzetini yükseltebilir. Tabii ki, nefesiniz için aynı şeyi söyleyemeyiz, ancak bu küçük fedakarlık ile beraber sarımsağın sadece çok lezzetli değil olduğunu değil aynı zamanda oldukça faydalı olduğunu da bilmenizi isteriz. İşte bazı nedenler!

Sarımsak mineraller ve vitaminlerle doludur. Bu soğanlı bitki, diğerleri arasında A, B, B1, B3, B5, B6 ve C vitaminlerini içerir. Ayrıca manganez, fosfor, bakır ve kalsiyum minerallerini içerir.

YÜKSEK TANSİYONA KARŞI YARDIMCI OLUR

Kan basıncınız çok mu yüksek? Akşam yemeğinize fazladan bir diş sarımsak ekleyin. Sarımsak, kalp ve kan damarları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. bazı araştırmalar, sarımsağın yüksek tansiyonu iyileştirebileceğini gösteriyor. Vücuttaki kan damarlarının, kan dolaşımını iyileştiren ve kan basıncını düşüren sarımsak sayesinde gevşediği ve genişlediği söylenir. Görünüşe göre sarımsak, kan basıncınızı yüzde yedi ila sekiz oranında düşürebilir.

haberici-005.jpg

KENELERİ VE SİVRİSİNEKLERİ UZAKLAŞTIRIR

Bilim adamları bunun neden böyle olduğunu henüz belirleyememiş olsalar da, hem sivrisinekler hem de keneler sarımsak kokusundan nefret eder. Araştırmalar, doğrudan cildinize biraz sarımsak sürerseniz çok daha az sivrisinek ısırığı ile uğraşacağınızı gösteriyor. Ayrıca bir kısmını yemeye yardımcı olur. Araştırmacılar, yemeklerinde çok fazla sarımsak kullanan bir grup insan ve hiç kullanmayan başka bir grup vardı. Daha sonra bir grubun kene ısırıkları diğerlerininkiyle karşılaştırıldı. Son beş ay içinde çok fazla sarımsak yiyen insanlar, hiç sarımsak yemeyen insanlara göre çok daha az kene ısırmasına sahipti.

CİLDİNİZ İÇİN İYİDİR

Sarımsak, iltihap önleyici işlevi olan birçok antioksidan içerir. Ayrıca sarımsak anti bakteriyel özelliklere sahiptir, bu da dezenfektan ve iyileştirici işlevi olduğu anlamına gelir. Bu yüzden sarımsak yerseniz sivilce, siğil ve egzama daha çabuk iyileşir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZE DESTEK VERİR

Sarımsağın bağışıklık sisteminize iyi geldiği söylenir. Bazı araştırmacılar, durumun gerçekten böyle olup olmadığını öğrenmek istedi ve biraz araştırma yaptı. On iki hafta boyunca her gün sarımsak takviyesi alırsanız, soğuk algınlığınızı yüzde 63 oranında hafifletebileceğinizi keşfettiler.

haberici2-003.jpg

KIYMIKLARI ÇIKARMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Parmağınıza veya başka bir yere bir kıymık geldiyse, ondan olabildiğince çabuk kurtulmak istersiniz. Bazı durumlarda, onu çıkarmak için bir çift cımbız yeterlidir, ancak diğer kıymıklar için daha fazlasına ihtiyacınız olabilir. Bir dahaki sefere biraz zahmetten kurtulun ve kıymıkların üzerine bir diş sarımsak koyun ve yara bandıyla sabitleyin. Sarımsak kıymıkları cildinizden çıkaracaktır.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI YARDIMCI OLUR

Bazı insanlar sarımsağın saç dökülmesine karşı yardımcı olduğunu açıklar. Kesilmiş bir diş sarımsağı saç derinize sürterek mantarlarla savaşır ve kan dolaşımınızı iyileştirirsiniz. Bu da saçınızın köklerinin daha iyi beslenmesine neden olur. Yine de, sarımsağın genetik saç dökülmesine karşı yardımcı olmadığını, ancak vitamin eksikliği veya kötü dolaşım nedeniyle saç dökülmesi yaşıyorsanız yardımcı olabileceği unutulmamalıdır. Başınıza sarımsak sürdükten sonra saçınızı yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN