Seçimde sandık görevlisi olmak isteyenler dikkat! Bu şartlara uymanız gerekiyor: Ödenecek ücret ise...

Seçimde sandık görevlisi olmak isteyenler dikkat! Bu şartlara uymanız gerekiyor: Ödenecek ücret ise...

2023 seçimlerine sayılı günler kala insanlar görevli olmak için gerekli şartları da araştırmaya başladı. Peki seçimde görevli olmak için ne yapmak gerekiyor? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar? Tüm detaylar haberimizde.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde görevli olmak isteyen vatandaşlar merakla yapılması gerekenleri araştırıyor. Peki seçimde nasıl görev alınır? Ücretler ne kadar olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SEÇİM GÖREVLİSİ OLMAK

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimler için vatandaşlar görevli olmak için başvurularını nereye yapacaklarını araştırıyor. 2023 senesi için sandık görevlisi olacak insanların alacağı ücretler net olarak belli olmadı ancak 2019 senesinde yapılan seçimlerde başkan ve üyeler 261 TL, siyasi parti temsilcileri ise 130 TL ücret almışlardı. Sandık görevlisi olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması, 18 yaşının geçilmiş olması, siyasi parti üyesi olunmaması gerekiyor. Seçim görevlisi olmak için başvuruların başlayacağı zamanlarda diğer şartlar da netleşiyor. 

Seçim Görevlisi Olmak

Aynı zamanda idare amirleri, zabıtalar, Askeri Ceza Kanunu 3. maddesi kapsamında yer alan askeri görev yapanlar, TBMM üye ve adayları görevli olarak seçimde görev alamıyorlar. Seçimlerde görevli olan vatandaşların aldıkları görevlere göre farklı sorumlulukları oluyor. İlki siyasi partiler tarafından görevlendirilen adaylardır. Siyasi parti üyesi olarak seçim görevlisi olmak isteyen adayların YSK'ya başvuru yapmaları gerekiyor. Siyasi parti üyeleri için bir form doldurulması gerekmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN