Seçmen listesinde o ismi gören çileden çıktı! Hemen silinmesini istiyorlar: Mahalleli ayaklandı

Seçmen listesinde o ismi gören çileden çıktı! Hemen silinmesini istiyorlar: Mahalleli ayaklandı

2023 yılının mayıs ayının 14'üncü gününde yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı seçimi için adaylar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu. Seçimin yaklaşmasıyla birlikte seçmenler arasındaki gerginlik artarken terör örgütü PKK'nın elebaşları arasında yer alan Cemil Bayık'ın ismi, Elâzığ ilimizin Keban ilçesi Aşağı Çakmak köyünde seçmen listesinde olduğu görüldü. Bu olaya vatandaşlar tarafından tepki yağdı. İşte tüm detaylar...

ELAZIĞ'DA MAHALLELİ AYAKLANDI

Ülkemizde yapılacak olan seçim ile birlikte 13. Cumhurbaşkanı belirlenecek. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçim için geri sayım başladı. thumbs-b-c-e7c15ab88de538210ee3dcd2f6847ea2.jpgAdaylar tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurular yapıldı. Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin listelerde bir bir açıklandı.

Yapılan açıklamalarda ise Elâzığ'da bulunan liste dikkat çekti. Elâzığ'ının Keban ilçesinde bulunan Aşağı Çakmak köyü muhtarlığına gönderilen seçmen listesindeki o isim dikkat çekti. Listede yer alan isimin PKK kurucularından sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık'ın olduğu fark edildi.

Liste'de Cemil Bayık'ın ismini gören vatandaşlar ise tepkisini gösterdi. Belirtilen ilçenin isminin kirlediğini dile getiren seçmenler kütükte isminin olmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Tepkiler ise çığ gibi büyüdü.

secmen-listeleri-cuma-gunu-askiya-cikiyor-134717.jpg

SEÇMENLER ÖFKELENDİREN OLAY!

Konuya dair açıklamalarda bulunan seçmen Fethi Oruç, terör örgütü PKK'nın kurucularından olan ve sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi olan Cemil Bayık'ın Elâzığ Keban ilçesinin Aşağı Çakmak köyüne kayıtlı olduğunu belirtti.

Seçmen kütüğünde çıkması ile birlikte öfkelenen seçmen rahatsız olduğunu dile getirdi. Terör örgütü ile bağlantısı olan kişilerin ilçede isminin geçmesinden son derece rahatsız olduğunu vurgulayan seçmen listeden çıkarılmasını talep etti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ!

Seçmen tarafından yapılan açıklamalara göre herkes tarafından terör örgütü üyesinin listede adının geçmesinden dolayı rahatsızlık duyduğu belirtiliyor. Bayrak, vatan ve millet sevgisini yoğun bir şekilde yaşadığını belirten seçmen terör örgütü PKK kurucusunun oy kullanmasının doğru olmadığını savundu. Sosyal medya üzerinden de yayılan olaya dair milyonlarca vatandaş tepki gösterdi. Terör örgütü PKK kurucusu Cemil Bayık'ın oy kullanmasına dair tepkiler içeren yorumlar yağmur oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN