Sigorta girişi SSK ve Bağkur'dan olanlar dikkat!

Sigorta girişi SSK ve Bağkur'dan olanlar dikkat!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte emeklilik hakkı kazanan vatandaşların maaş araştırmaları sürüyor. Peki emekliler maaşlarını ne zaman alacak? Tüm detaylar haberimizde.

EYT yasasıyla birlikte 2 milyon vatandaş emeklilik hakkı kazandı. İlk günlerde binlerce başvuru sonrasında emekli olacak vatandaşlar maaş konusunu araştırmayı sürdürüyor. Peki emeklilik maaşları ne zaman yatacak? Emekli promosyonları ne kadar olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EYT EMEKLİLİK MAAŞLARI

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olma hakkı kazandı. İlk gün bile binlerce başvuru sonrasında emekli vatandaşların ilk maaş günleri de belli oldu. Mart ayı içinde emeklilik başvurusu yapan vatandaşlar Nisan ayında ilk emeklilik maaşlarını alacak. SSK emeklisi olacak vatandaşlar 17 Nisan, Bağ Kur emeklisi olacak vatandaşlar 25 Nisan tarihinden itibaren ilk maaşlarını almaya başlayacak. Aynı zamanda EYT yasasıyla emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar bayram ikramiyesi alma hakkı da kazanacak.

İlk Emekli Maaş Tarihleri

Emekli olan vatandaşlar Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerini alabilecek. 2023 senesi için Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde olacak ve 1 Nisan tarihinde emeklilik hakkı kesinleşen vatandaşlar ikramiye ödemelerini alabilecek. EYT'li vatandaşlar aynı zamanda promosyon ödemelerini de maaşlarını taşımaları halinde alabilecek. EYT başvurusu yaparken maaş almak için dilekçesinde banka belirten vatandaşlar seçtikleri bankanın promosyon kampanyasından faydalanacak. EYT yasasıyla birlikte bankaların promosyon yarışları da hız kazandı. Vatandaşlar en çok kamu bankalarını tercih ederken ödemeler 10 bin TL'ye kadar yükseldi. En çok tercih edilen kamu bankası Ziraat Bankası'nın yeni promosyon tutarları da belli oldu. Ziraat Bankası maaşını bankaya taşıyan ve 3 sene bankada kalma taahhüdü veren emekli vatandaşlardan 3 bin 500 TL'ye kadar emekli maaşı alan vatandaşlar 3 bin TL, 3 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlara 3 bin 500 TL, 7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlara 4 bin 500 TL, 10 bin TL ve üstünde emekli maaşı alan vatandaşlara 5 bin TL promosyon ödemesi yapacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN