Sivilceler Kabusunuz Olmasın! Sarımsak Sivilceler İçin Harika Bir Çözüm Sunuyor

Sivilceler Kabusunuz Olmasın! Sarımsak Sivilceler İçin Harika Bir Çözüm Sunuyor

Düzenli olarak sivilceleriniz varsa, bunun ne kadar sinir bozucu olabileceğini bilirsiniz. Özellikle, bir iş görüşmesi veya bir randevu gibi önemli bir şeyiniz olduğunda genellikle doğrudan göründükleri için. Haberimizde sarımsağın sivilce üzerindeki etkisine değindik. İşte fark yaratan o yöntem...

Sivilceyi kurutmayı vaat eden her türlü kremle meşgul olabilir veya hatta patlatmayı deneyebilirsiniz. Sonuç? Küçük bir yarası olan kırmızı deri. Neyse ki, çözüme sahibiz. Bir dahaki sefere sivilcelerinizi azaltmak istediğinizde biraz sarımsak alın! Neredeyse herkesin kilerde yatan bir sarımsak soğanı vardır. Bir diş sarımsak, herhangi bir makarna sosuna anında lezzet katar, aynı zamanda zeytinyağlılara veya et yemeklerine de harika bir katkı sağlar. Sarımsak lezzetli olmasının yanı sıra çok sağlıklıdır. Bu soğanlı bitki bağışıklık sisteminiz için çok iyidir ve aynı zamanda iltihap önleyici bir işlevi vardır. Bu iltihap önleyici işlevi nedeniyle çiğ sarımsak ayrıca yüksek kolesterol seviyelerine karşı da yardımcı olur. Arterlerin tıkanmasını önler.

garlic-pimples.jpg

SARIMSAĞIN SİVİLCELERE ÇARE OLABİLECEĞİ KİMİN AKLINA GELİRDİ?

Yani sarımsak yemenin sağlığa pek çok faydası var ama bunların yanında daha da fazla faydası var. Sarımsak özellikle cilt için faydalıdır. 18. yüzyılda askerler enfeksiyonları önlemek için yaralarına sarımsak sürdüler. Bunu şimdi yapmanızı önermiyoruz, daha iyi bir iş yapmak için modern tıbbımız var, ancak sarımsağın enfeksiyonları ve iltihapları önleyebileceğini ve hatta iyileştirebileceğini kanıtlıyor. Sivilce söz konusu olduğunda tam olarak ihtiyacımız olan şey budur çünkü sivilce, cildin küçük bir iltihabından başka bir şey değildir.

sivilcelere-karisi-maske-tarifi-1514547455-3941.webp

SİVİLCE KADERİNİZ OLMASIN

Sivilceniz mi var? Paniğe gerek yok; sadece bir diş sarımsağa ihtiyacınız var! İlk önce yüzünüzü temizlemeniz gerekir. Ardından, bir diş sarımsağı kesin ve bıçağınızla birkaç çentik dilimleyin, sivilcenin üzerine sürün. Gece boyunca kuruması için suyunu sivilcenin üzerinde bırakın. Anti-inflamatuar özellikler nedeniyle sivilce kaybolacaktır. Bu aynı zamanda cildinizin yüzeyinin altında oturan sivilceler için de işe yarar. Bir gece dinlendikten sonra sivilcenin çok daha düz ve daha az kırmızı olacağını fark edeceksiniz. Küçük sivilceler tamamen yok olacak!

SARIMSAK ALERJİSİNE DİKKAT

Bazı insanlar sarımsağa alerjisi vardır, bu nedenle cildinizin buna nasıl tepki vereceğini test etmek önemlidir. İlk önce bu yöntemi bileğiniz veya dirseğiniz gibi göze çarpmayan bir yerde test edin. Sarımsağa alerjiniz varsa veya cildiniz ona kötü tepki veriyorsa, doğrudan sivilceye uygularsanız yarardan çok zarar verebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN