Son zamanlarda çok halsizseniz sebebi bu olabilir! Uzmanlardan sonbahar halsizliğini alıp zımba gibi tavsiyeler

Son zamanlarda çok halsizseniz sebebi bu olabilir! Uzmanlardan sonbahar halsizliğini alıp zımba gibi tavsiyeler

Son zamanlarda kendisini fazlasıyla halsiz hissedenler buraya. Halsizliğinizin nedeni bunlar olabilir. Bu tavsiyeleri uygulayan zımba gibi güne başlayacak. İşte uzmanından sonbahar halsizliği tavsiyeleri…

Metabolizma hızının yavaşladığı bu günlerde kendisine halsiz hissedenlere uzmanından tavsiyeler geldi. Diyetisyenler sonbahar ayları ile birlikte vücudun kışa hazırlık yaptığını vurguladı. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ile birlikte vücuda yapışan virüsler de vücudu güçten düşürüyor. Havaların erken kararıp soğuması ile birlikte hareketsizlik süresi artarken vücut direnci de düşüyor. İşte uzmanından sonbahar halsizliği tavsiyeleri…

VÜCUT DİRENCİ DÜŞÜYOR

Sonbahar mevsimi ile birlikte vücudun kış hazırlığına geçtiğini söyleyen uzman diyetisyenler, bağışıklığı zayıflaması ile birlikte hastalıkların da gün yüzüne çıktığını söyledi. Son zamanlarda kendisine halsiz hisseden kişiler vücut ısısı değişimine uyum sağlamak amacıyla harcadığı enerjiyi düşürebilir.

hasta-olmak.jpg


Alınan ve harcanan kalori dengesi düzende tutulurken soğuk havalarda azalan su isteğinin tamamlanması gerektiği belirtildi. Bireylerin günlük 35 ml/kg günlük su tüketmesi gerektiği aktarıldı. Artan karbonhidrat isteğini öğünlerdeki dengeli protein içeriği ile düzenli tutulabileceği ifade edildi.


ARA ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN

Ara öğünlerde tüketilen meyve ve kuruyemişler ile bu düzenin sağlanabileceğini belirten uzmanlar artan hareketsizliği dengelemek için de haftada en az 2 ya da 3 kez fiziksel aktivite yapılması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda bir saatlik yürüyüş yapmak bu ihtiyacınızı gideren önemli bir adım olacaktır.

halsizlik.jpg

Mevsimin renkli meyve ve sebzelerinin tüketilmesi vitamin, mineral ve lif alımını desteklediğini söyleyen uzmanlar, bağışıklık sisteminin bu sayede güçlendirilebileceğinin altını çizdi. Zerdeçal, zencefil, bal, bitki- meyve çayları bağışıklığı güçlendirecek en güçlü alternatifler arasında yer alıyor. Kış aylarında D3 vitamini seviyesi önemli ölçüde düşerken tahlil yaptırarak D vitamini düzeyinin kontrolde tutulması gerektiği belirtildi. D3 vitamininin 20-50 ng/ml aralığında olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN