Sözleşmeliye kadroda son nokta! Bu kişiler direkt kadroya alınacak: Bunlar da ikinci sırada! Beklenen tarih açıklandı

Sözleşmeliye kadroda son nokta! Bu kişiler direkt kadroya alınacak: Bunlar da ikinci sırada! Beklenen tarih açıklandı

Milyonlarca sözleşmeli çalışan personellere kadro ne zaman verileceği merak konusu olurken yöneltilen sorulara Bakan Vedat Bilgin yanıt verdi. Sözleşmeli kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeli kadro kimlere verildi? İşte detaylar...

Sözleşmeli kadronun ne zaman verileceği hakkında araştırmalar sıklık kazanırken Meclis üzerinde Bakan Bilgin çeşitli açıklamalarda bulundu. Öğretmenler dahil olmak üzere 500 bin kişinin kadroya geçeceği müjdesi verildi. Sözleşmeli kadro ne zaman ve kimlere verileceğine ilişkin merak edilenler haberimizde yer almaktadır

VEDAT BİLGİN'DEN KADRO MÜJDESİ

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, meclis üzerinde yaptığı açıklamalarda kadrolara ilişkin haberleri açıkladı. bizim bir hizmet alanımız da Sosyal Güvenlik, Sağlık Sigortası sistemi olurken sigorta sistemine alınmayan kimsenin olmadığının altı çizildi. ilaç tıbbi malzemeler de ise otoriteler tarafından onaylanmış her ilaç kapsam altına alındı. Toplu sözleşmede kayıt altına aldığımız bir düzenlemede sözleşmeli personelin kadroya alınması. 4b-4c-4d'lilerin her tür olursa olsun, kamuda ise eskiden kalma olarak 32 tür personelin olduğu bilgisi verildi.

Sözleşmelilerin kadroya geçmesinde ki çalışmalar teknik olarak sona gelirken son sözün mecliste olduğu biliniyor. Yapılan çalışmalar içerisine istihdam edilen bir proje haber daha verildi. Birçok ile uygulamaya konulan 500 işçinin parası fon üzerinden veriliyor.

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçmesine ilişkin bilgiler paylaştı. Aralık ayı içerisinde yapması planlanan bu düzenlemeler en kötü 2023 yılı başında yasalaşması için hazırlıkların devam ettiği bilgisi verildi.

Sözleşmeli personel kadroya geçişi

SÖZLEŞMELİ KADROYU KAPSAYANLAR KİMLERDİR?

Sözleşmelilere kadro imkanı verilirken 657 sayılı yasanın 4. maddesinin b bendi gereğince personelin kadro alınması üzerinde çalışmalar başladı. Yapılan b düzenleme sayesinde kamu personelinin 4A kadrosuna geçmesi gerçekleşecek.

Beştepe'de düzenlenen toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda, hazırlıkları ve yürütülen konu hakkında değerlendirmeler dile getirildi.

Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu kadro üzerinde çalışmış olma şartı başlıca bakılan hususlardandır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN