Şuanki halleri inanılır gibi değil! Tam bin yıl sonra mumyaları inceleyen arkeologlar bile şaşırdı! Tüyler ürpertici gerçekler dehşet dolu

Şuanki halleri inanılır gibi değil! Tam bin yıl sonra mumyaları inceleyen arkeologlar bile şaşırdı! Tüyler ürpertici gerçekler dehşet dolu

Mumyalar inceleme altına alındı! 3 Mumyayı incelemeye alan arkeologlar araştırmalar sonucu dehşet edici bir sonuçla karşılaştı. İşte detaylar...

Almanya'da mumyaları inceleyen arkeologlar şaşırtıcı bir bir olay ile karşılaştı. Mumyalardan ikisinin vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı. İnceleme sonucunda raporlar yayınlandı. Bulunan bulgular hayrete düşürdü. Almanya'da yapılan araştırmalar sonucunda araştırmada göre alan Nerlich ise açıklamalarda bulundu.

Gelişmiş teknoloji ile mumyaları inceleyen arkeologlar 3 mumyadan 2 sinin öldürüldüğünü tespit edi. Bir mumyada bıçak izleri rastlanırken bir diğerinde ise şiddet izleri belirlendi.

İnceleme sonucunda çıkan raporda iki erkek bir kadın incelendi.

Hazırlanan rapora göre; mumyalardan her biri "doğal olarak mumyalandı" ve "yumuşak dokuları iyi şekilde korunmuştu".

Arkeologlar gelişmiş teknoloji kullanarak non- invaziv CT taraması ile cinsiyetlerini ve ölüm nedenlerini belirledi.

MS900 İLE 1300 yıllarda öldükleri belirlendi. Kadın olan mumya normal sebepler ile yaşamını yitirmişken, 2 erkek mumyanın vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı. Bu sebeple Latin Amerika'da şiddetin var olduğu düşünüldü.

19.Yüzyılda keşfedildi

Almanya'da yapılan araştırmada yer alan Andreas Nerlich ise açıklamalarda bulundu. "Buradaki şiddetli travma izleri kafatasları ve iskeletler üzerinde yapılan önceki çalışmalarda görülenlerden daha fazla, mumyaların aslında 19. yüzyılda keşfedildiğini ve daha sonra Avrupa'ya getirildiğini de aktardı. Bunlar şimdiye kadar modern görüntüleme teknolojileriyle incelenmemişti. Modern teknolojinin sağladığı olanakların yanı sıra mumyaların yumuşak dokularının korunması da yeni keşifte etkili oldu. "İncelediğimiz üç mumyadan ikisinde ölümcül travma izlerini gösterdik. Bu insan kalıntıları sadece iskeletten oluşsaydı, gördüğümüz travma türlerini tespit edemezdik" cümlelerini söyledi.

Erkek mumyalardan birinin Kuzey Şili' de MS 996 ile 1147 arasında yaşamını sürdürdüğü belirlendi.

Raporda ondan "Marburg" adamı olarak bahsediliyor. Adam yaklaşık 20 ila 25 yaşlarındaydı ve oturur pozisyonda gömüldü ,Diğer ikisine ise "Delémont" mumyaları adı verildi. Erkeğin yaşamı MS 902 ile 994 arasında sürdüğü belirtilirken, kadın MS 1224 ile 1282 yılları arasında yaşadığı aktarıldı. Muhtemelen Peru'daki Arequipa bölgesinden gelen iki mumya, oturmak yerine sırt üstü yatırılmıştı. ifadeleri yer alıyor.

Başının arkasına şiddetli bir darbe almış

İnceleme sonucunda mumyalardan birinin başına aldığı sert darbe ile öldüğü belirlendi Diğer mumyada rastlanan bıçak darbesi ise mumyanın kan kaybından öldüğünü belirledi. Diğer mumyanın ise kafatasında bir çok kırığa rastlandı ve buda mumyanın birden fazla şiddete maruz kaldığını gösterdi.

Nerlich; Bu tür mumyaları yeniden inceleyerek literatüre katkıda bulunduklarını belirtti: Müzelerden gelen başka mumyalar üzerinde benzer araştırmalar yürüterek travma türleri ve şiddetin sıklığı hakkında daha fazla bilgi elde edebileceğimizi umuyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN