Sulanan yoğurda çözüm bulundu! Bu yöntem sayesinde artık yoğurdunuz sulanmayacak

Sulanan yoğurda çözüm bulundu! Bu yöntem sayesinde artık yoğurdunuz sulanmayacak

Sulanan yoğurda çözüm bulundu! Bu yöntem sayesinde artık yoğurdunuz sulanmayacak, aksine taş gibi olacak! Doğru yoğurt mayalamanın püf noktaları...

Günümüzde evde yoğurt yapma eylemi adeta bir trend haline gelirken, taş gibi kıvamda yoğurt yapmanın bir formülü bulundu. İşte yoğurdu doğru mayalamanın yöntemi...

YOĞURT NASIL MAYALANMALIDIR?

Yoğurtçular meslek sırlarını paylaştı! Bu şekilde hem çabuk mayalanıyor hem de ekşimiyor! - Nokta Gazetesi

Evde yoğurt yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.

  • Öncelikle, çiğ süt kullanılıyorsa sütü mutlaka tel süzgeçten geçirmek önemlidir.
  • Sütü kepçe yardımıyla karıştırarak ve havalandırarak kaynatmaya başlayın. Yoğurdun mayalanması için uygun sıcaklık yaklaşık olarak 41 derecedir.
  • Yoğurdunuzun sulu olmaması için kullanılan mayanın sulu olmamasına dikkat edin. Mayanın kıvamını yoğunlaştırmak için içerisine az miktarda şeker eklemek faydalı olabilir.
  • Mayayı hazırladıktan sonra sütten bir miktar alarak iyice karıştırın ve daha sonra mayayı süte ekleyin. Homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
  • Mayaladıktan sonra yoğurdun üzerini bir bez ve tel süzgeç ile kapatıp bekletin. Yaklaşık olarak 4-5 saat kadar bekletmek uygun olacaktır.
  • Son olarak, yoğurdu ağzı açık şekilde buzdolabında 1 gece kadar dinlendirin. Yoğurdu büyük bir kap içerisinde değil, porsiyonluk şekilde mayalandırmak daha sağlıklı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN