Süpürgenizi sakın kabartma tozu koymadan çalıştırmayın! Denenmiş ve pratik bu yöntemin mucizevi sonuçları sizi şoke edecek

Süpürgenizi sakın kabartma tozu koymadan çalıştırmayın! Denenmiş ve pratik bu yöntemin mucizevi sonuçları sizi şoke edecek

Elektrik süpürgesi evlerimizdeki en vazgeçilmez elektrikli aletlerin başında gelir. Peki elektrik süpürgesinin toz filtresine bir tutam vanilyalı hamur kabartma tozu koyduğunuzda ortaya çıkan sonuç sizleri mest edecek.

Kabartma tozunu sadece mutfağınızda hamur işleriniz için kullanıyorsanız şu ana kadar birçok şeyi kaçırmışsınız demektir. Kabartma tozu mutfaktan banyoya, çamaşırlardan inatçı lekelere kadar her yerde kolaylıkla kullanılabilir. Bu alanlardan biri de elektrikli süpürgeniz. Şimdi haberimizde elektrikli süpürgede kabartma tozunu nasıl kullanmanız gerektiğini anlatacağız...

Evimizde hemen hemen her gün kullandığımız emektar elektrikli ev eşyalarından biri olan elektrikli süpürge. Zamana ve kullanıma bağlı elektrikli süpürgenizin içinden kötü kokular gelebilir. Peki bu durumla karşılaştığınızda ne yaparsanız?

Biz bu durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerekeni hemen açıklayalım. En iyi elektrikli süpürgeler bile temizliğe ve biraz bakıma ihtiyaç duyar. En pahalı ve en iyi markanın elektrikli süpürgesini alıp kullansanız bile mutlaka süpürgenizin bakımını yapmak zorundasınız. Yapmanız gereken sadece mutfağınızda bulunan kabartma tozundan veya vanilyadan yararlanmak. Elektrikli süpürgenizin içine kabartma tozu ve vanilyadan biraz döküp bu şekilde evinizi süpürürseniz, evinizi her süpürdükçe eviniz mis gibi vanilya kokacak. Kabartma tozu ise kötü kokuları engellemiş oluyor. Hatta eğer vanilya tozu değil de vanilya özünü kullanmak istiyorsanız elektrikli süpürgenizin filtresine birkaç damla vanilya özü koyun. Süpürme işlemi sırasında vakumun halınıza vanilya aroması yaymasına izin verin.

evi-supururken-hatalar.jpg

ELEKTRİK SÜPÜRGENİZE KABARTMA TOZU KOYUN MUCİZEYE TANIK OLUN! ARTIK ELEKTRİK SÜPÜRGESİNİ BAŞKA TÜRLÜ ÇALIŞTIRMAYACAKSINIZ

Elektrikli süpürgenizi tazelemenin bir diğer harika yolu ise, yeniden harika kokmasını sağlamak için biraz portakal özü kullanmaktır. İşin püf noktası, kağıt havluyu küçük parçalara ayırmadan önce bir miktar kağıt havluya birkaç damla özü serpmektir. Kağıt havluyu yırttıktan sonra, süpürün ve torbasız elektrikli süpürgenizin bir kez daha taze kokmasına yardımcı olun. Elektrikli süpürgenizi tazelemek için yukarıdaki tüm önerileri kullandıysanız ancak birkaç hoş olmayan koku varsa, yine de dikkate almanız gereken birkaç seçeneğiniz vardır. Bu seçeneklerden biri, elektrik süpürgenize yeni bir soluk getirmek için portakal kabuğu kullanmayı içerir. Biraz portakal kabuğunu küçük ila orta büyüklükte parçalar halinde doğrayın ve kutuya koyun. Portakal kabuğu, evinizin güzel ve taze kokmasını sağlarken, kalan kokuları engellemeye yardımcı olacaktır.

evde-kabartma-tozu-nasil-yapilir-en-kolay-kabartma-tozu-yapiminin-puf-noktalari-1660737026-0846.webp

Elektrikli süpürgeniz evinizi temiz tutmak için çok çalıştı ve şimdi elektrikli süpürgenizi temiz tutma sırası sizde. Büyük bir kaseye biraz karbonat ve su dökün, bir bez alın ve elektrikli süpürgenizin ulaşılabilen her yerini bununla temizleyin. Elektrikli süpürgenin hazne ve filtre gibi bazı parçalarını onlara ulaşabilmek için çıkarmanız gerekebilir. Karbonat, aşındırıcı görevi görür ve küçük kir parçalarını ve diğer parçacıkları giderir. Kötü kokulardan kurtulmanıza yardımcı olan ve elektrikli süpürgenizin bir kez daha taze ve temiz kokmasını sağlayan bu eylemdir. Süpürgeniz hala biraz nemliyse kokması muhtemel olduğundan, tekrar bir araya getirmeden önce elektrikli süpürgenin iyice kurumasını sağlamayı unutmayın. Şimdiye kadar elektrikli süpürgeniz güzel ve taze kokuyor olmalı, bu da evinizin her zamankinden daha temiz görünmesini ve kokmasını sağlayarak kullanmaktan daha fazla zevk alacağınız anlamına gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN