Tadını herkes beğenmiyor fakat gribe karşı adeta zırh görevi görüyor! Bu içecek sadece Türkiye'ye has, dünyada yok

Tadını herkes beğenmiyor fakat gribe karşı adeta zırh görevi görüyor! Bu içecek sadece Türkiye'ye has, dünyada yok

Türk kültüründe yer alan bir içecek, araştırmalar neticesinde gribal hastalıklara karşı koruyucu olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları, gribe karşı Türk mutfağına özel o içeceği önerdi. İşte detaylar...

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için pek çok doğal besin ve takviye gıda mevcut. Türk mutfağına has olan şalgamın bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlandı.

ŞALGAM SUYU NEYE İYİ GELİR?

Şalgam, turpgillerden bir sebze. İçeriğindeki vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde sağlığa birçok faydası olan şalgamın, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, kanser riski gibi herkesin korktuğu hastalıklara iyi geldiği biliniyor.

Japonya ve Yeni Zelanda'daki enstitülerden bazı araştırmacılar, şalgamın gribal hastalıklara yakalanmaya karşı koruyucu etkileri olduğunu tespit etti.

ŞALGAM SUYU GRİBE İYİ GELİR Mİ?

Letters in Applied Microbiology dergisinde yayınlanan bulgulara göre, lactobacillus brevis bakterileri, gribe özgü olanlar da dahil olmak üzere hastalıklarla mücadele eden antikorların üretiminin artmasına yol açtı.

Gazete Kolektif'te yer alan habere göre, fareler üzerinde yapılan bir çalışmanın, şalgamda bulunan bakterinin hayvanların hastalığa yakalanma olasılığını azalttığını göstermesinin ardından insan denemeleri başlatıldı.

Faralerdeki etki, H1N1 grip türünden enfeksiyonu önleyecek kadar güçlüydü. Çalışma bilim dergisi Applied Microbiology'de yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN