Tahinli kek tarifi

Tahinli kek tarifi

Akşam oturmalarının vazgeçilmez tatlarından biri olan tahinli kek, lezzetli ve sağlıklı bir alternatif sunuyor. Şeker yerine pekmez kullanılarak daha sağlıklı bir hale getirilen bu kek, içerisindeki ceviz parçaları ile dikkat çekiyor.

Tahinli kek tarifi, hem lezzetli hem de daha sağlıklı bir alternatif oluşturuyor. Bu kekin püf noktalarından biri, malzemelerin oda sıcaklığında olması. Böylece kek daha homojen bir kıvam alıyor. Ayrıca, kekin tane tane olmaması için malzemeleri mikserle iyice çırpmanız önemli. Tahinli kek için şeker yerine doğal bir tatlandırıcı olan pekmez kullanabilirsiniz. Bu, kekin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. İşte adım adım tahinli kek yapımı.

MALZEMELER

150 gr yumuşatılmış tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı kavrulmuş ve iri çekilmiş ceviz içi
¾ su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için yarım su bardağı tahin ve yarım yemek kaşığı esmer şeker

Püf Noktaları

Kek yapımında en önemli püf noktaları arasında malzemeleri oda sıcaklığında kullanmak ve mikserle karıştırmak bulunuyor. Bu sayede kek daha homojen bir kıvama ulaşıyor.

HAZIRLIK SÜRECİ

Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin ve ardından tahini ilave edin.
Un, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
Baton kek kalıbını yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin.

Sunum

Pişen kekin üzerine bol miktarda tahin sürün ve esmer şeker serpiştirin. Dinlendirdikten sonra karışık hoşaf ile birlikte servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN