Tecrübeli ev hanımları 5 dakikada böyle temizliyor! İşte matlaşan bardak ve sürahileri ışıl ışıl parlatan formül

Tecrübeli ev hanımları 5 dakikada böyle temizliyor! İşte matlaşan bardak ve sürahileri ışıl ışıl parlatan formül

Sararan bardaklara çözüm bulundu! Tecrübeli ev hanımları sararmış, parlaklığını kaybetmiş malzemelerini 5 dakika içinde böyle temizliyor… İşte matlaşan bardak ve sürahileri ışıl ışıl parlatan formül…

Bardakların, sürahilerin en can sıkıcı noktası zaman geçtikçe sararmaları ve parlaklıklarını kaybederek matlaşmalarıdır. Lakin artık bu sorundan kurtulmak oldukça basit. Tecrübeli ev hanımları 5 dakika içinde öyle bir yöntemle bardakları ve sürahileri temizliyor ki inanamayacaksınız. Artık herkes bu yöntemi kullanacak. Hem kolay hem de hızlı sonuç veren yöntemin detayları haberimizde…

SARARAN BARDAKLARA VE SÜRAHİLERE SON

Sık sık bulaşık makinesine koyduğumuz bardaklar zaman geçtikçe sararıyor ve ilk günkü parlaklıklarını kaybederek matlaşmaya başlıyor. Her ne kadar temiz olsa da çizik, aşınmış, puslu bardaklar pek hijyenik durmuyor. Ama artık bu sorunlara bir çözüm bulundu. Sürekli yeni bardak almaya gerek kalmayacak. İşte bardakları temizlemenin pratik yolları…

yeni-proje-1.jpg

SİRKE İLE DAHA PARLAK YAPABİLİRSİNİZ

Puslu ve matlaşmış bardakları bir sirke yardımı ile pırıl pırıl yapmanız oldukça kolay. Bunun için su ve sirkeyi bir kasenin içinde karıştırarak bardakları içine koyup bekletmeniz gerekiyor. Birkaç saat beklettiğini bardakları daha sonra yumuşak bir bez yardımı ile silmelisiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.

LİMON TUZ VE SUYU KARIŞTIRARAK TEMİZLEYİN

Bir kasenin içine bardaklarınızı koyun ve üzerine su ekleyin. Suyun miktarı bardakların boyunu geçmelidir. Daha sonra üzerine limon ve tuz ekleyin. Bardakları ocakta bir süre kaynatın ve ardından ılık suyla bardaklarınızı durulayın.

yeni-proje.jpg

DİŞ MACUNU İLE PARLATABİLİRSİNİZ

Yeni aldığınız bir diş fırçasının üzerine diş macununu sıkın. Daha sonra fırçayla bardakları temizlemeye başlayın. Lakin nazik hareketlerle temizleyin ki bardaklar zarar görmesin. Ovalama işi sona erdikten sonra da bardaklarınızı durulayın.

İNCİR YAPRAKLARI BARDAKLARINIZI YENİ GİBİ YAPACAK

İncir yapraklarını çizik, puslu ve lekeli görüntüsüyle canınızı sıkan bardaklarınıza sürterek bardakları yeni alınmış bir hale getirebilirsiniz. Daha sonra bir tencereye su ve incir yapraklarını koyup bardaklarla beraber kaynatabilirsiniz. Kaynama işlemi bittikten sonra da bardakları ılık suyla durulamalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN