Teheccüd namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur?

Teheccüd namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur?

Teheccüd namazı, gecenin son üçte birinde kılınan bir nafile namazdır. Bu namaz, gece ibadeti olarak kabul edilir ve birçok Müslüman tarafından her gece kılınır. Teheccüd namazı nasıl kılınır ve hangi dualar okunur soruları birçok Müslüman tarafından merak edilmektedir. Bu yazıda, teheccüd namazı hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağız.

Teheccüd namazı, gecenin son üçte birinde kılınan bir nafile namazdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından özellikle tavsiye edilen bir ibadettir. Bu namaz, gece uyku arasında kılınır ve Müslümanların Allah ile daha yakın bir ilişki kurmalarına yardımcı olur. Peki teheccüd namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur?

Teheccüd Namazı Kaç Rekattır Ve Nasıl Kılınır?

Teheccüd namazı kılacak kişi, “Niyet ettim Allah rızası için teheccüd namazı kılmaya” şeklinde niyet edebilir. Teheccüd namazının iki-sekiz rekât arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte, dileyen kimse daha fazla da kılabilir. Bu durumda iki rekâtta bir selam vermek daha faziletli olmakla birlikte, dört rekâtta da selam verilebilir (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, II, 468-469). İki rekâttan fazla kılındığında arada konuşma, yeme içme gibi namaza aykırı davranışlarda bulunulmamışsa, tekrar niyet etmek gerekmez.

Teheccüd Namazı Hangi Dualar Okunur?

Teheccüd namazında herhangi bir dua okunabilir. Ancak, peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bu namazda şu duaları okumayı tavsiye etmiştir:

  • "Sübhâne'llâhi'l-melikil-kuddûsi" (Allah'ın tertemiz olan sıfatlarıyla donattığı, sonsuz güç ve kudret sahibi olan, her türlü noksanlıktan münezzehtir Rabbimiz Allah'a hamdolsun)
  • "Rabbiğfirli" (Ey Rabbim! Beni bağışla)

Teheccüd Namazının Önemi Nedir?

Teheccüd namazı, Allah ile yakın bir ilişki kurmaya yardımcı olan bir ibadettir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v), teheccüd namazının önemini ve faziletini birçok hadisinde vurgulamıştır. Bu namaz, gece uyku arasında kılınarak Allah'ın rızasını kazanmaya ve günahlarımızın affedilmesine yardımcı olur. Peygamberimiz, "Kim geceleyin uyanarak teheccüd namazı kılarsa, Allah onun kalbini nurlandırır ve günahları bağışlar." buyurmuştur. Ayrıca, peygamberimiz teheccüd namazının cennet yolunda önemli bir adım olduğunu da belirtmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN