Tembellikten kurtulmanın sırrı Japonlardan geçiyor! Bu 8 yöntem tembellikten kurtulmayı sağlıyor

Tembellikten kurtulmanın sırrı Japonlardan geçiyor! Bu 8 yöntem tembellikten kurtulmayı sağlıyor

Tembellikten kurtulmanın sırrı Japonlardan geliyor! Tembellikten kurtulmayı sağlayan bu 8 yöntem, hem yaşamınızı daha organize etmenize yardımcı olacak hem de daha verimli ve mutlu bir şekilde günlerinizi geçirmenizi sağlayacak. İşte tembellikten kurtulmanın 8 yolu...

Japonya, tarihindeki zorlu dönemlere rağmen çalışkanlık ve disiplinle özdeşleşmiş bir ülke olarak bilinir. Hiroşima ve Nagasaki'ye yapılan nükleer saldırılar gibi büyük felaketlere rağmen, Japonya hızla kendini toparlayarak global ekonomide lider konuma yükseldi. Bu yükselişin arkasında, Japon halkının sıkı çalışma prensipleri ve benimsediği stratejiler büyük bir rol oynadı.

Sosyal medyadaki bir gönderi, Japonların işe verdikleri önemi gözler önüne seriyor. Bu gönderide, Japonların tembelliği aşmak için kullandıkları sekiz strateji sıralanıyor.

İŞTE JAPONLARIN BENİMSEDİĞİ 8 STRATEJİ

These Japanese mothers banded together through a support group to talk about mental illness - Los Angeles Times

Japonların benimsediği bu stratejiler arasında ilk olarak "IKIGAI" yer alıyor. IKIGAI, yaşamın anlamını keşfetmeyi ve her sabah yataktan kalkmanın sebeplerini belirlemeyi içeriyor. Ardından "KAIZEN" geliyor. Günlük küçük gelişmelere odaklanmayı ve her şeyi tek seferde başarmak yerine küçük ilerlemeler kaydetmeyi hedeflemeyi ifade ediyor.

"POMODRO TEKNİĞİ", odaklanmayı artırmak ve tükenmişlik hissinden uzak durmak için 25 dakika çalışıp 5 dakika mola verme prensibini içeriyor. "HARA HACHI BU" ise %80 tokluk hissine ulaşana kadar yemek yemeyi ve gün boyu enerjik kalabilmeyi öneriyor.

Diğer stratejiler arasında "SHOSHIN" (yeni başlayanlar bakış açısıyla yaklaşmak), "WABI-SABI" (basitlikteki güzelliği keşfetmek) ve "FOREST BATHING" (doğada vakit geçirmek) yer alıyor. Bu stratejilerin hepsi, Japonların çalışkanlığını ve hayata bakış açılarını yansıtıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN