Temizlikle vakit kaybetmek isteyen ev hanımları hemen deneyin! İşte kolay temizlik için harika tüyolar

Temizlikle vakit kaybetmek isteyen ev hanımları hemen deneyin! İşte kolay temizlik için harika tüyolar

Temiz bir evi hepimiz çok sevsek de, onu temiz hale getirebilmek için bir hayli emek vermemiz gerekiyor. Ancak haberimizdeki bu temizlik ipuçları ile hem temizliği kolaylaştıracaksınız hem de zamandan kazanacaksınız... İşte kolay temizlik için harika tüyolar

Temizliği daha eğlenceli hale getiremeyiz ama çok daha kolay hale getirebiliriz! Bu nedenle, temizliği sizin için çok daha kolay ve hızlı hale getirecek birkaç kullanışlı temizlik hilesinin bir listesini hazırladık.

Bu temizlik hileleriyle vaktiniz size kalacak.

como-limpar-pecas-de-inox-1.webp

  • PASLANMAZ ÇELİKLERDE ZEYTİNYAĞI YADA BEBEK YAĞI

Paslanmaz çelik cihazlarınızdaki yağlı parmak izleri sizi deli mi ediyor? Zeytinyağı mükemmel bir çözüm sağlar. Bir kağıt havluya birkaç damla zeytinyağı (bebek yağı da işe yarayacaktır) sürün ve bunu paslanmaz çeliği ovalamak için kullanın. Parmak izleri tamamen kaybolacaktır.

kot-giysilerden-yag-lekesi-nasil-cikartilir1.jpg

  • YAĞ LEKELERİNE BEYAZ TEBEŞİR

Çamaşır deterjanınızın yanında daima beyaz tebeşir parçaları bulundurun. Giysilerinizde yağ lekeleri varsa, tebeşir onları çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Lekelere biraz tebeşir sürün ve tebeşir tüm yağı emecektir. Giysiyi normalde yaptığınız gibi yıkayın. Leke üzerine biraz mısır nişastası serpmek de aynı etkiye sahip olacaktır.

1200x627-kabus-gibi-gorulen-cam-temizligini-dakikalara-indirecek-bu-ipucu-her-daim-parlak-camlarin-sirri-1684579418060.jpg

  • CAMLARI SİLERKEN ŞAMPUAN KULLANMA

Cam silerken cam silme suyuna şampuan eklemek, cam temizliği için popüler bir temizlik yöntemidir. Bu yöntem, camları daha parlak ve lekesiz hale getirmenin yanı sıra yağ ve kirin daha etkili bir şekilde çözülmesine yardımcı olur. Genellikle birkaç litre temiz suya birkaç yemek kaşığı şampuan eklemek yeterlidir. Ancak, şampuanın yoğunluğuna ve aracınızın kirlilik seviyesine bağlı olarak miktarı ayarlayabilirsiniz.

beyaz-sirke-ile-temizlik.jpg

  • SU LEKELERİNE BEYAZ SİRKE

Banyonuzdaki veya mutfağınızdaki minerallerin neden olduğu su lekeleri gerçekten göz yorabilir. Neyse ki, bu lekeleri biraz beyaz sirke ile kolayca çıkarabilirsiniz. Mikrofiber bir beze bol miktarda sirke sürün ve bunu lekeli yüzeyleri temizlemek için kullanın. Sirkeyi yaklaşık 15 dakika bekletin ve ardından temiz bir bezle tekrar silin. Sirkedeki asit lekelerin kaybolmasına neden olacaktır.

1467178.webp

  • TUVALETLERDE KOYU HALKALARDA PONZA TAŞI

Birçok insan ölü deri hücrelerini cildinden temizlemek için bir pomza taşı kullanır. Ama bu taşı tuvaletinizi temizlemek için de kullanabilirsiniz! Islak pomza taşı ile tuvaletinizdeki kireç ve koyu halkaları temizlemek çok kolay. Ponza taşının tamamen ıslak olduğundan emin olun, aksi takdirde klozetinizi çizebilirsiniz. Klozeti gerçekten düzgün bir şekilde temizlemek istiyorsanız, önce kaseye 150 gram kabartma tozu koyabilir ve birkaç dakika bekletin. Ardından ponza taşı ile kaseyi temizleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN