Tüketici şikayet ederse yandılar! Telefon ve internet faturası şikayetlerinde yeni dönem: BTK firmalara ceza yağdıracak

Tüketici şikayet ederse yandılar! Telefon ve internet faturası şikayetlerinde yeni dönem: BTK firmalara ceza yağdıracak

Son zamanlarda artan tüketici mağduriyetleri üzerine BTK harekete geçti. Telefon ve internet faturalarına dair sürekli olarak şikayet alan firmalara BTK acımadı. Yapılan açıklamalara göre yetkili firmalara yapılan şikâyet oranının fatura sayısını yüzde 1 geçerse anında cezai işlem uygulanacak. Bu durum ile köşeye sıkışan firmalar BTK'dan açıklama bekler oldu. İşte tüm detaylar...

BTK yaşanan mağduriyete sessiz kalmadı!

Son zamanlarda artış gösteren telefon ve internet faturalarına yönelik şikayetler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından dikkat çekti. Yaşanan mağduriyete sessiz kalmayan BTK hızlı bir şekilde harekete geçti.

Kısa sürede hazırlanan yeni düzenlemeyle birlikte 200 binden fazla abonesi bulunan operatör ve internet servisi sağlayıcılarına gelen şikayetleri toplama kararı aldı. Her 3 ayda bir toplanacak olan şikayetler BTK'ya bildirilecek. Şikayetlerde yer alan bilgileri doğrulamak amacıyla denetleme yapacak olan BTK sert kararlar aldı.

Alınan kararlara göre gelen şikâyet oranı toplam faturaların yüzde 1'ini bile aşarsa şirkete ceza uygulanacak. Şirkete verilecek ceza ise o dönemde yer alan net satış gelirinin yüzde 2'si kadarı olması planlanıyor.

5-001.jpg

Şikayetler BTK'ya bildirilecek!

Vatandaş ise faturalandırma veya internet ile ilgili bir mağduriyet hissettiğinde ise şikâyette bulunabilecek. İnternet ve faturalarda bulunan tarife, hizmet, indirim, kampanya ve vergiler gibi ücretlerin tamamı hakkında işletmeye şikâyette bulunabilecekler.

3 ay sonrasında ise şikayetleri BTK'ya bildirecek olan işletmeleri bildirdiği şikâyet sayısının doğru olup olmadığı denetlenecek. Yoğun bir şikâyet yağmuruna tutulan operatör ve internet servisi sağlayıcıları şikâyet sayısını az göstermesi durumunda resmi bir inceleme başlatılacak.

05a9ef1f6bd40ef.jpg

Kötü hizmet verenler açıklanacak!

BTK tarafından alınan karar doğrultusunda istenilen hizmet kalitesini veremeyen veya oranlarını sağlayamayan işletmelerin listesi çıkartılarak bir bölümünü resmi internet sitesi üzerinden yayınlayacak. Taslak düzenlemenin ise 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle uygulanması tahminler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN