Tüm Facebook'un beyni yandı! Resim de kaç tane siyah nokta görüyorsun?

Tüm Facebook'un beyni yandı!  Resim de kaç tane siyah nokta görüyorsun?

Bugün size öyle bir görev vereceğim ki aklınızı karışacak. Dikkatlice bakın ve resimde kaç tane siyah nokta görüyorsun söyle. Biraz düşünmekte fayda var. Bulamazsanız da sizi yoracak değiliz aşağıda cevabı vereceğiz.

RESİMDE KAÇ TANE SİYAH NOKTA VAR?

Resimde kaç tane siyah nokta görüyorsun? Bir kişinin gün içinde tükettiği bilgi miktarı her geçen gün artıyor. Doğal olarak, dikkat ve bundan konsantre olma yeteneği sadece azalır.

Sonuç olarak, kuşların cıvıltısını, yaprakların hışırtısını ve işe giderken size eşlik eden tüm lezzetleri fark etmiyorsunuz. Genel olarak, hayatınıza ek renkler getiren şeyler artık size yabancılaşıyor.

GELECEĞİNİZ İÇİN BİRAZ HAREKETE GEÇİN

Bir noktada, her şeyi otomatik olarak yaptığınızı fark ediyorsunuz... Biraz harekete geçmeniz gerekiyor, çünkü bir gün, yaşlılıkta uyandığınızda, gerçekten yaşamadığınızı, sadece var olduğunuzu anlayacaksınız.

Aşırı üretken ve aşırı aktif ekibimiz sizin için dalgınlık ve ayrıntılara dikkatsizlikle başa çıkmanıza yardımcı olacak bir zorluk buldu. Bu şeye kaybolan bir illüzyon denir.

Görsel bir yanılsama ile resme dikkatlice bakın ve şunu söyleyin: Kaç tane siyah nokta görüyorsunuz?

siyah-nokta-testi.jpg

FRANSIZ BİLİM İNSANI OLUŞTURDU

Bu kaybolan yanılsama, 2020 yılında Fransız bilim adamı Jacques Nino tarafından yaratıldı.

Bilim adamlarına göre, burada 12 siyah nokta tasvir ediliyor, ancak herkes aynı anda tüm noktaları göremiyor.

Gerçek şu ki, bir kişi temelde resmin etrafında rastgele hareket eden yalnızca birkaç siyah disk görür.

GÖZÜNÜZ GRİ KAVŞAKLAR GÖRÜR

"Kaybolmuş" disklerin yerlerinde, bir nedenden dolayı göz, gerçekte var olmayan gri "kavşaklar" görür.

Bu fenomeni açıklamanın nedeni, gözün retinasındaki lateral inhibisyon olabilir: Bazı ışık reseptörlerinin uyarılması bazen onlara bitişik olanları etkileyebilir. Orada olmayan şeyleri görmemizi veya bariz olanı gözden kaçırmamızı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN