Türk sinemasının Keloğlanı Rüştü Asyalı'nın son hali ortaya çıktı

Türk sinemasının Keloğlanı Rüştü Asyalı'nın son hali ortaya çıktı

Türk sinemasının Keloğlanı Rüştü Asyalı, 2002'den beri hiçbir projede yer almadı. Uzun süredir gözlerden uzakta olan Asyalı'nın son hali ortaya çıktı.

Yeşilçam'da Keloğlan karakteriyle bilinen usta oyuncu Rüştü Asyalı, uzun süredir gözlerden uzakta olan yaşamına devam ediyor. 2002 yılından beri hiçbir projeyi kabul etmeyen Asyalı'nın yıllar içindeki değişimi görenleri şaşırttı.

İşte Asyalı'nın son hali:

62875566bf78e.png

lo.png

RÜŞTÜ ASYALI KİMDİR?

1947 yılında Elazığ'ın Ağın ilçesinde dünyaya gelen Rüştü Asyalı, mesleğe ilk adımını lise öğrencisiyken Ankara'da Halkevleri Genel Merkezi'nde açılan tiyatro kurslarına katılarak attı.

1963 yılıında Ankara Radyosu Çocuk Saati ekibinde yer alan Asyalı, ''temsil kolu sanatçısı'' olarak mikrofonla tanıştı. Ardından Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümü sınavına girip kazandı.

Asyalı, 1970 yılında mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları sanatçısı olarak Ankara Radyosu Çocuk Saati'nde ''Keloğlan'' oyunları canlandırmaya başladı. Keloğlan dinleyiciler tarafından beğenilince film yapımcılarının önerisiyle sinemayla tanıştı.

1971-1975 yılları arasında çekilen dört "Keloğlan" filmiyle büyük bir üne kavuşan Rüştü Asyalı, ardından "Yaman Delikanlı" ve "Dangalak" adlı filmlerde rol aldı. 1963 yılından bu yana televizyon dizileri, tiyatro oyunları ve sanat, kültür programlarıyla radyo ve televizyonda çeşitli projelere büyük katkılarda bulundu.

Sanatçı Birliği genel sekreterliği, Devlet Tiyatroları Yönetim Kurulu üyeliği, Devlet Tiyatroları Vakfı başkanlığı ve Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği genel başkanlığı görevlerini, ayrıca Seslendirme Sanatçıları Birliği genel başkanlığı ve Sanat Kurumu yönetim kurulu üyeliğini sürdürdü.

Son olarak, Rüştü Asyalı 2002 yılında yayınlanan 'Ben Bir İnsan' filminde rol aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN