Türkiye online alışverişte dünya birincisi

Türkiye online alışverişte dünya birincisi

“Değişen Cüzdanlar” raporuna göre Türkiye, online alışverişte dünyada birinci sırada yer aldı. Online market alışverişi harcamaları koronavirüs salgınından önce yüzde 70 artış gösterirken, fiziksel market harcamalarının ise yüzde 25 olduğu görüldü. Dünya sıralamasında Türkiye’yi, Tayland, Güney Kore ve Meksika izledi.

'Değişen Cüzdanlar' raporuna göre, Türkiye online alışverişte dünyada birinci sırada yer aldı. Her 10 internet kullanıcısından 4’ü internetten alışveriş yapıyor.

Dünya gazetesinin Mastercard Ekonomi Enstitüsü’nün “Değişen Cüzdanlar” raporundan aktardığına göre, online market alışverişi harcamaları pandemi öncesine göre de yüzde 70 üzerinde artış gösterirken, fiziksel market harcamalarının ise yüzde 25’te kaldığı görülüyor.

Her yıl 230 ülkede insanların çevrimiçi davranışlarına ilişkin küresel raporlar hazırlayan We Are Social ve Kepios’un Temmuz 2022 araştırmasında, 16-64 yaş grubundaki internet kullanıcısı 44,3 milyon kişiyi kapsadığını, internet kullanıcılarına her hafta online market alışverişi yapıp yapmadıkları soruldu.

Her 10 internet kullanıcısından 4’ünün dijital marketlerden alışveriş yaptığı Türkiye, bu alanda dünyada ilk sırada yer alıyor.

Dünya sıralamasında Türkiye’yi, Tayland (yüzde 42,7), Güney Kore (yüzde 40,9) ve Meksika (yüzde 40,2) izledi.

Online alışverişin yaygın olduğu Avrupa ülkelerinde Türkiye’nin ardından en yüksek oranlar Yunanistan (yüzde 34,4), İngiltere (yüzde 28,1) ve Fransa’da (yüzde 23,1) gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN