Uğur Dündar'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na şaşırtan teklif! 'Bunu yaparsanız tarihe geçersiniz' dedi: Maaş detayı çok konuşulacak!

Uğur Dündar'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na şaşırtan teklif! 'Bunu yaparsanız tarihe geçersiniz' dedi: Maaş detayı çok konuşulacak!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasından sonra birçok isim Kılıçdaroğlu ile ilgili yorumlarını yapmaya başladı. Peki Uğur Dündar Kılıçdaroğlu ile ilgili ne söyledi? Tüm detaylar haberimizde.

Uğur Dündar'ın köşesinde Kılıçdaroğlu ile ilgili yazısı epey dikkat çekti. Peki Uğur Dündar Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili neler söyledi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

UĞUR DÜNDAR'DAN KILIÇDAROĞLU YORUMLARI

Uğur Dündar Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili seçim yorumlarını paylaştı. Dündar, Kılıçdaroğlu'nun halktan çalınan milyar dolarları geri getireceğim sözlerine inandığını, kayıp ve kaçak para bulma konusunda deneyimli olduğunu, seçimi Kılıçdaroğlu kazanırsa yargının tekrar bağımsız olacağını ve gazetecilerin de rahat nefes alacağını düşündüğünü söyledi. Uğur Dündar'ın Kılıçdaroğlu adaylığı ile ilgili sözleri şu şekilde; 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığınızı kutluyorum. Ben sizi Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu'nda çalıştığınız zamandan itibaren tanıyorum. O dönemde devletteki en iyi bürokratlar bu görevi yapıyordu. Trilyonluk vergi kaçıranların peşine düşer, kaçakçıları servet sahibi yapan insanların son kuruşuna kadar tahsil yaparlardı. Gösterdiğiniz başarılar ayesinde Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı sonra ise Genel Müdür Yardımcısı oldunuz ve 1991 senesinde Bağ Kur, bir sene sonra Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü makamına sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına geldiniz. 

Uğur Dündar Kemal Kılıçdaroğlu Açıklamaları

1994 senesinde Yılın Bürokratı seçildiniz. Sizin uzmanlık sınavına girdiğiniz dönemden bir sene önce TRT'de çalışma hayatına başladım ve kendi programlarım içinde sizinle ilgili vergi kapsamında konular işledim. Bilgili, mütevazi, çalışkan, kimsenin hakkını kimseye yedirmeyen dürüst ve cesur bir insan izlenimini bıraktınız ve bugünlere kadar bu izlenimlerim hiç değişmedi. Bu sebeple siz halktan çalınmış yüzlerce milyar doları geri getireceğim dediyseniz ben buna inanıyorum, getirirsiniz. Çünkü bu konuda çok deneyimlisiniz. Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı oldunuz. Seçimi kazanırsanız yargı bağımsızlığını kazanacak, hukuk üstünlüğü yeniden önem kazanacak ve en önemlisi basın tekrar özgür olup gazeteciler rahat bir nefes alacak. Cezaevlerinde hüküm giymeyen gazeteci ve fikir insanları olmayacak. Soruşturmacı gazeteci, iktidar eleştiren köşe yazarları sabahın köründe evlerinden alınıp hapse atılmayacak. Gazeteci çocukları eyvah babamızı götürmeye geldiler korkusu yaşamayacak. Toplum gerçekleri için haberlere erişim engeli gelmeyecek. Kemal Kılıçdaroğlu, seçildiğiniz zaman Külliye olan Saray'da oturmayıp ailece Çankaya Köşkü'nde yaşayacağınızı da söylediniz. Benim size bir önerim var, Cumhurbaşkanlığı maaşındaki gerekli düzenlemeler sonrasında ABD ve Almanya Devlet Başkanları gibi ailevi harcamalarınızı devlete ödetmeyin ve kendi maaşınızdan karşılayın. Vereceğiniz bu kararla tarihe geçecek ve ekonomik çöküntü içinde vatandaş için de olumlu etki yaratacaktır. Saygılarımla.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN