Ünlü aşçılar, esnaf lokantaları bu yöntemi uyguluyormuş! Limonun suyunu dere gibi akıtan o yöntem! Daha fazla su çıkıyor

Ünlü aşçılar, esnaf lokantaları bu yöntemi uyguluyormuş! Limonun suyunu dere gibi akıtan o yöntem! Daha fazla su çıkıyor

Limon suyunu çıkartmak zaman zaman oldukça zor bir hal alıyor. Ne kadar sıksanız da bir türlü çıkmayan o limonun suyunu çıkartma yöntemi ünlü aşçılar ve esnaf lokantalarından geldi. Yıllardır uyguladıkları bu yöntemle limonlar israf olmayacak. İşte limon suyu çıkartmanın püf noktası…

Elinizde bulunan limonun suyunu iki kat daha fazla çıkartmak için uygulayabileceğiniz o yöntemi bulduk. Esnaf lokantalarında ünlü restoranlarda uygulanan bu yöntem ile hiçbir şey çöpe gitmiyor. Limonun suyunu bu şekilde çıkararak hem tasarruf edebilir hem de hiçbir ürünü ziyan etmeyebilirsiniz. İşte limon suyu çıkartmanın püf noktası…

LİMON SUYU NASIL ÇIKARILIR?

Limondan daha fazla verim almak için uygulayabileceğiniz o yöntemi bulduk. Limon suyunu daha fazla çıkartmak için öncelikle mikrodalgada biraz ısıtmanız gerekiyor. 10 ile 15 saniye kadar mikrodalgada Isıtılan limonu tezgah üzerinde üstüne bastırarak birazcık yuvarlayınız.

limon-sikmak.jpg

Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise rulo haline getirmektir. Limonu masa üzerinde yuvarladıktan sonra bıçak yardımıyla kesiniz. Bu yöntem ile limon suyunu daha fazla çıkarabilirsiniz.

Limon suyunu daha fazla çıkartmak için sıcak su dolu bir kaba batırarak 1-2 dakika bekletip daha fazla su alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Limon suyunu çıkartmak için sıkma işlemi sırasında çatal batırarak daha fazla su çıkartabilirsiniz.

limon-sikmak-1.jpg

LİMONLU SU İÇMENİN YARARLARI?

Sağlık açısından son derece faydalı olan limon içeceklerde de lezzeti arttırıyor. İçeriğinde bulunan yüksek orandaki C vitamini ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirebilir vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırabilirsiniz.

Limonlu içecekler sindirim sistemi sağlığı için katkı sağlarken mide asidi üretiminde düzenleyici bir etkiye sahiptir. Mide yanması ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarını azaltarak toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. Vücudunuzun daha dinç bir şekilde güne başlaması için limonlu su tüketerek güne başlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN