Ünlü oyuncunun ailesinin yarısı Hatay'da göçük altında: Onları kaybettik varsayıyoruz

Ünlü oyuncunun ailesinin yarısı Hatay'da göçük altında: Onları kaybettik varsayıyoruz

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7.,6 şiddetindeki depremler 10 ilde 3 bin 3381 kişiyi hayattan kopardı. Ailesinin yarısının Hatay’da göçük altında kaldığını ve ulaşamadığını söyleyen oyuncu Uğur Aslan, “Biz artık onları kaybettik varsayıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 10 ili yerle bir etti. Büyük afetlerin ardından 3 bin 381 vatandaş hayatını kaybetti, 20 bin 426 vatandaş yaralandı, 11 bin 302 bina yıkıldı ihbarının yapıldı ve AFAD 5 bin 775'inin yıkıldığının teyit edildiğini açıkladı. Depremin üzerinden 24 saat geçerken göçük altında kalanları arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Depremden en çok etkilenen illerden Hatay için sosyal medyada çağrılar yapılıyor. Bölgedekiler, Hatay’a yardım gitmediğini belirterek yardım çağırırken oyuncu Uğur Aslan da Hatay’da ailesinin yarısının göçük altında kaldığını söyledi.

“BİZ ARTIK ONLARI KAYBETTİK VARSAYIYORUZ”

“Hatay’a neden kimse yardım etmiyor” diye soran Aslan, Instagram hesabından paylaştığı videoda, ‘göçük altındaki abisinin, yengesinin ve yeğenlerinin artık yaşamadıklarını düşündüğünü’ söyledi:

“Çünkü maalesef onlara müdahale edebilecek herhangi bir süreç çalışmadı. Orada oluşan bir takım hasarlar kaynaklı olduğu söyleniyor. Vali, oraya yardım gidebilmesi noktasında altyapılarla ilgili zaafların söz konusu olduğu söylendi. Tek temennim bir an önce hızlı müdahale edilebilir. En azından kalanlarla ilgili bir süreç çalışır, herkes sağlığına kavuşur gibi bir temenni dışında bir şey bulamıyorum. Durum çok kötü.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN