Uyarı eş anlamlısı

Uyarı eş anlamlısı

Türkçe, farklı kökenlerden alınan kelimelerle zenginleşen bir dil. Bu kelimelerden biri de "uyarı". Arapça kökenli olan "uyarı", günlük konuşmalarda sıkça kullanılır ve dikkat çekme anlamına gelir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu kelimeyi nasıl açıklıyor? "Uyarı" kelimesinin eş anlamlıları nelerdir? İşte bu soruların cevapları.

Uyarı nedir? TDK'ya göre bu kelime, karşıdaki kişiyi herhangi bir konuda yapılan yanlışı anlaması için yazılı ya da sözlü olarak yapılan bir sözdür. Kelime anlamı itibariyle dikkat çekmeyi ifade eder. Peki uyarı eş anlamlısı nedir?

"UYARI" KELİMESİNİN EŞ ANLAMLILARI

"Uyarı" kelimesinin en bilinen eş anlamlısı "ikaz"dır. Cümle içinde "uyarı" ve "ikaz" kelimeleri birbirlerinin yerine kullanılabilir. Bu kelimenin zıt anlamlısı bulunmamaktadır. "Uyarı" kelimesinin diğer eş anlamlıları arasında "tembih" ve "ihtar" kelimeleri de yer alır. Örnek cümlelerde bu kelimeler, "Beni zamanında uyarmasaydın kaza yapabilirdim" ya da "Yanlış hareket yapmaması için onu kaç kez ikaz ettim" şeklinde kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN