Valilik duyurdu! Bu illerde okullar o tarihe kadar tatil edildi

Valilik duyurdu! Bu illerde okullar o tarihe kadar tatil edildi

Kahramanmaraş Pazarcık merkezde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin sonrasında Milli Eğitim Bakanı depremden etkilenen bölgeler ile birlikte tüm Türkiye'de eğitime ara verildiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yapılan uyarılarına göre Pazartesi günü birçok ilde kar tatili ilan edilmişti. Bu çerçevede milyonlarca kişi 7 Şubat'ta kar tatili olan illeri araştırmaya başlamıştı.

Daha sonra merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında 10 ilde eğitime ara verildiği bilgisi paylaşılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir son dakika açıklamasında bulundu ve yaşanan afet nedeniyle okullar ile ilgili yeni bir karar aldıklarını bildirdi.  

Bu illerde okullar o tarihe kadar tatil edildi

TÜRKİYE'DEKİ TÜM OKULLAR 13 ŞUBATA KADAR KAPALI!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat günü Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde meydana gelen depremin ardından bir açıklama yaptı. Bakan Özer açıklamasında tüm Türkiye genelinde kulların tatil ilan edilmesine yönelik bir karar aldığını duyurdu.  Bakan Mahmut Özer, ülke genelinde okulların 13 Şubat Pazartesi gününe kadar kapalı olarak kalacağı yönünde bir karar alındığını bildirdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ise yaptığı bir açıklamada Kahramanmaraş'ta 10 ili etkileyen deprem ve artçı sarsıntılardan dolayı bazı sınav tarihlerinin değiştirildiğini bildirdi.

ÖSYM internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Milli Savunma Üniversitesi'ne (2023-MSU) askeri öğrenci alımını belirleme sınavı 19 Mart'ta, tıp eğitimine giriş sınavı ise 19 Mart'ta yapılacak. 26 Mart (2023-TUS 1.dönem) Eşdeğer yabancı yükseköğretim yeterlilikleri (2023-STS Doctor of Medicine 1.dönem) için Yerleştirme Sınavına başvurular 9 Şubat'a kadar yapılabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN