Vehbi Koç'un itirafı yıllar sonra ortaya çıktı: Devlet o işte bizi batırdı! Eğer mağazalarım olmasaydı...

Vehbi Koç'un itirafı yıllar sonra ortaya çıktı: Devlet o işte bizi batırdı! Eğer mağazalarım olmasaydı...

Yıllar sonra gelen itiraf Türkiye gündeminde yerini aldı. Vehbi Koç'un itirafında, dikkat çeken açıklama geldi. Başarı ve başarısızlık deneyimlerinden bahsederek anlattı. İşte tüm açıklamalar...

BURAK ÖZTOPRAK

Zengin iş adamlarından Vehbi Koç, anılarını paylaştı. Yıllar sonra itiraf eden Vehbi Koç, devletin o işte kendilerini batırdığını söyledi. Başarı ve başarısızlıklarından bahsederek anlattı. İşte o açıklamalar..

BU İŞLERDEN KAR ETMEKTE ZORLANDI

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından merhum Vehbi Koç, anılarında inşaat müteahhitliği deneyimlerini ve bu alandan neden uzaklaştığını çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Koç, Numune Hastanesi, Devlet Demiryolları Hastanesi, Cebeci Çocuk ve Doğum Hastanesi gibi önemli projelerde yer almasına rağmen, bu işlerden kâr elde etmekte zorlandığını belirtiyor. Koç, "Mağaza işlerim olmasaydı, silinip gidecektim." itirafında bulunuyor.

vehbi-koc.jpg

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN İNİŞLİ ÇIKIŞLI YAPISI VE MÜTEAHHİTLİK ZORLUKLARI

Koç, Türkiye ekonomisinin inişli çıkışlı yapısının ve 2490 Sayılı Kanun'un getirdiği düşük fiyat garantili ihale sisteminin, iyi müteahhitlerin ayakta kalmasını zorlaştırdığını vurguluyor. Bu durumun hem müteahhitlere hem de devlete zarar verdiğini belirten Koç, inşaat işlerini tasfiye ederek farklı alanlara yönelme kararı alıyor.

5c8db19345d2a05010d9ffbb.webp

BAŞARI VE BAŞARISIZLIK DENEYİMLERİ

Vehbi Koç, ticari hayatı boyunca uğraş, çalışma ve inançla birçok işi başarıyla tamamladığını ancak bazı projelerde çeşitli nedenlerle başarılı olamadığını da ifade ediyor. Başarılı işlerin yorgunluğunu çabuk unuttuğunu, ancak başarısız projelerin aklından hiç çıkmadığını belirterek, her deneyimin kendisine önemli dersler verdiğini vurguluyor.

KOÇ'UN MİRASI VE İŞ DÜNYASINA İLHAM VEREN HİKAYESİ

Vehbi Koç'un inşaat müteahhitliğinden vazgeçiş hikayesi, Türkiye'deki iş dünyasının zorluklarını ve fırsatlarını gözler önüne seriyor. Koç'un deneyimleri, girişimcilere ve iş insanlarına ilham vererek, değişen koşullara uyum sağlamanın ve farklı alanlarda başarı aramanın önemini hatırlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN