Sarımsağı Böyle Saklarsanız Çok Daha Taze Kalır! İşte Sarımsağı Saklamanın En İyi Yolu

Sarımsağı Böyle Saklarsanız Çok Daha Taze Kalır! İşte Sarımsağı Saklamanın En İyi Yolu

Birçok insan yemeklerini bir diş sarımsak olmadan geçiremez ve mutfakta her zaman bir soğanı vardır. Bu kokulu yiyecek aylarca saklanabilse de, sarımsak ampulünü uygun şekilde saklamak önemlidir. Bu şekilde sarımsaktan en iyi şekilde faydalanır, yumuşamasını ve lezzetini kaybetmesini engellersiniz.

Sarımsağı çok seviyorsanız ampulün tamamını çabucak kullanırsınız. Fakat böyle bir hayranı değilseniz veya büyük bir paket sarımsak satın aldıysanız, sarımsağı taze tutmak daha zor olabilir. Bütün bir sarımsak ampulünü buzdolabının dışında saklayabilirsiniz, ancak bunu yaparsanız ampul muhtemelen filizlenmeye başlayacaktır. Sarımsak hala yenilebilir olacak, ancak daha az hoş bir tada sahip olacaktır. Peki sarımsağı saklamak için en doğru yol nedir? İşte detaylar.

1-002.jpg

SARIMSAK İÇİN DOĞRU SICAKLIK

Sarımsakları saklarken 15 ila 18 derecelik bir sıcaklık idealdir. Oda sıcaklığı genellikle bundan daha yüksek olduğundan, sarımsağınız için iyi bir yer bulmanız gerekir. Örneğin, zemine yakın bir saklama yeri, mutfak dolabınızdaki üst raflardan daha soğuktur ve bu nedenle daha iyi bir seçenektir. Ayrıca sarımsak ampulünü su ısıtıcısı, fırın, ocak veya diğer sıcak cihazların yanına koymayın. Ayrıca, parlak güneş ışığının düşmediği bir nokta seçin. Sarımsak gölgede olmayı tercih eder.

DEPOLAMA İÇİN HAVALANDIRMA

Sarımsak soğanları genellikle bir ağda satılır ve bunun iyi bir nedeni vardır. Bitkinin ampullerinin raf ömrünü uzun süre koruyabilmesi için havalandırmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sarımsağı kilerde, torbada veya hava geçirmez bir saklama kutusunda saklamak yerine evde saklamak en iyisidir.

2-002.jpg

SOYULMUŞ SARIMSAK KARANFİLLERİNİ SAKLAYIN

Yanlışlıkla ihtiyacınız olandan daha fazla karanfil mi soydunuz? Soyulmuş (ve hatta dilimlenmiş) sarımsak da bir süre saklanabilir. Karanfilleri hava geçirmez bir saklama kabına koyun (evet, soyulmuşlarsa yapabilirsiniz). Bir cam kap, plastik bir kaptan daha iyidir çünkü plastik, güçlü sarımsak kokusunu emer. Buzdolabınızdaki her şeyin kokulu sarımsak gibi kokmasını önlemek için kap sıkıca kapatılmalıdır. Soyulmuş veya dilimlenmiş sarımsağı buzdolabında iki güne kadar saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (44)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
44 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN