Vezirköprü İlçe Başkanı Turan Gaya'nın yeğenine hapis şoku! "Bakacaaz komutan bakacaz" sözleriyle gündem olmuştu

Yolda giderken jandarma tarafından çevrilerek ceza yazılan Turan Gaya'nın yeğeni Abdullah Kaya'ya hapis şoku. Toros marka aracıyla gelirken jandarma ekipleri tarafından durdurulmasıyla, telefon kameralarına yansıyan görüntüleri pahalıya patladı. Jandarma ekiplerine "Duba yok, bir şey yok" sözlerinin ardından hakaretler yağdıran Abdullah Kaya'nın görüntüleri viral olmuştu. İşte hapis cezasının nedeni...

Sosyal medyada viral olan görüntülerin sahibi Abdullah Kaya'ya hapis şoku geldi. İzlenme rekorları kıran videoda, kendisini durduran jandarmaya hakaretler yağdıran Abdullah Kaya, "Duba yok, bir şey yok" sözüyle gündeme düştü. Jandarma personelleriyle arasında geçen diyalog ise milyonların hafızasına yerleşti.

TURAN GAYA'NIN YEĞENİNE HAPİS CEZASI

Sabah tarafından paylaşılan habere göre; Sosyal medyada viral olan görüntüler Abdullah Kaya'nın başını yaktı. Jandarma ekipleri arasında geçen hakaret boyutundaki sohbetin üzerine viral olan videonun sonu kötü bitti.

Jandarma ekipleri tarafından şikâyet edilen Abdullah Kaya, "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Hakaret" suçlarından hakkında dava açıldığı öğrenildi. Olay gününe dair detaylar aktarıldı.

JANDARMA ARASINDA GEÇEN DİYALOG

22-26.webp

Sinop'un Boyabat ilçesinde gerçekleşen olayda, Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Jandarmalar denetim esnasında zikzak çizerek gelen Toros model aracı durdurdu. Araç sürücüsü Abdullah Kaya'nın alkollü olmasından dolayı işlem yapılacağı sırada, "Öyle dünya yok ya, boş konuşuyon ya! Bura Boyabat sen Vezirköprü'ye gel de sana kontrol yaptırırlar. Bura Boyabat rahatsınız demi. Çek çek, duba yok, bir şey yok, ben gidiyorum yolumdayım, arkadaş beni durduruyor kafasına göre, çek plakayı da çek komutan çek. 156 jandarma, bakacaaz sonuca bakacaz. Bu cezaları nasıl kendiniz alıyonuz? Torosla geldim siz beni civata sandınız. Benim amcam Vezirköprü İlçe Başkanı Turan Gaya. Bakacaaz kimin daha büyük bakacaz." ifadelerini kullanmıştı.

ABDULLAH KAYA'NIN İFADESİ

2-001.jpg

Sosyal medyada viral olan videonun ardından Boyabat Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yargılandı. Yargı esnasında zikzak çizerek ilerlemediğini iddia eden Abdullah Kaya, "Görevliler beni durdurdu. Benden cam filmlerini sökmemi istediler. Bende sökmek istemedim. Bu olaylar bundan dolayı yaşandı. Bu olay sırasında görüntülerimi alıp yayınlamışlar. Ben iddianamede belirtilen sözleri söyledim ancak bu kadar ağır bir şekilde söylememiştim. Atılı suçlamaları kabul etmem, beraatımı talep ederim, mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep ederim, hakkımda şikâyetten vazgeçme olursa vazgeçmeyi kabul ederim, ayrıca kamuya yararlı bir işte çalışmayı kabul ederim " açıklamasında bulundu.

HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkemenin ardından Abdullah Kaya hakkında, "Görevi Yaptırmamak İçin Direnme" ve "Hakaret" suçları kapsamında 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN