Yatak böceklerinin 6 favori saklanma yerlerini öğrenince onlara bay bay diyeceksiniz

Yatak böceklerinin 6 favori saklanma yerlerini öğrenince onlara bay bay diyeceksiniz

Tahta kurusu. Düşündüğümüzde sırtımızdan ürpertiler iniyor. Bu sürünen yaratıklar genellikle yatağınızın içinde ve çevresinde bulunabilir. Muhtemelen bunu size söylememize gerek yok ama evde bu hayvanın saklanmayı sevdiği başka birçok yer olduğunu biliyor muydunuz?

Yatak böcekleri nelerdir? Genellikle yatak odasında bulunan küçük böceklerdir. İnsanları uykuları sırasında ısırmayı ve kaşıntılı, kırmızı şişliklere neden olmayı severler. Sadece birkaç tane gördüğünüzde hemen harekete geçmezseniz, kısa sürede büyük bir tahtakurusu ailesi ortaya çıkacaktır. Uzman şirketler böceklerle savaşabilir, ancak o kadar ısrarcıdırlar ki çok fazla çalışma gerektirir. Evinizde aşağıdaki yerleri tahtakuruları için dikkatlice kontrol edin ve çok fazla güçlük çekmeyin.

EVDEKİ BU YERLERİ HER ZAMAN TAHTAKURULARI İÇİN DİKKATLİCE KONTROL EDİN

basliksiz-10.jpg

DUVAR KAĞIDI

Tahtakurusunun en sevdiği yer tabii ki yatak çünkü bu yaratık gece uykunda seni ısırmaktan büyük zevk alıyor. Bununla birlikte, tahtakuruları başka bir yerde, duvar kağıdının arkasında da saklanabilir. Evet gerçekten! Bu yüzden huzur içinde uyurken, şımarık yaratıklar duvar kağıdının arkasına veya süpürgeliklerin arasına girebilir.

GİYİM DOLABI

Bir dolap aynı zamanda tahtakuruların en sevdiği saklanma yeridir. Tekstil üzerinde iyi bir şekilde hayatta kalırlar ve giysiler, yatak takımları veya çay havluları yoluyla dolaplara girebilirler. Giyim dolabınızda tahtakurusu buldunuz mu? Ardından her bir giysiyi 2 gün boyunca dondurucuya koyun veya tüm ürünleri 60 derecede yıkayın. Ayrıca, yatak takımları veya havlular ile bunları iyice temizlemeniz iyi olur. Bu şekilde dağıtımı engellemiş olursunuz.

KİTAPLAR

Duvar kağıtları, süpürgelikler ve dolapların yanı sıra kitaplar da tahtakuruları için favori bir saklanma yeridir. Özellikle eski, tozlu kopyalar küçük böcekler arasında çok popülerdir. O zaman bir şans verir ve böyle eski bir kitap dolusu yatak böceklerini eve getirir misin? O zaman evinizin kısa sürede bu yaratıklarla dolu olması için iyi bir şans var.

indir.jpg

ELEKTRİK PRİZLERİ

Ne düşündüğünüzü biliyoruz: “soketlerde tahtakurusu mu var?” Evet gerçekten. Yuvadaki küçük delikler böcekler için harika bir yerdir. Kolayca girip çıkabilirler. Bu, tahtakuruların yakındayken “avlarına” hızla gitmelerini kolaylaştırır.

KANEPELER VE SANDALYELER

Yataklara ek olarak, kanepeler ve sandalyeler de yatak böceklerine karşı bağışık değildir. Mobilyalarınızı düzenli olarak evin etrafında hareket ettirirseniz, tüm tahtakuruları farkında olmadan evin her tarafına yayarsınız. Mobilyalarınızdan birinde bir tahtakurusu ile karşılaştınız mı? O zaman çok geç olmadan hemen uzman bir kontrol şirketini arayın.

HALI VE KİLİM

Yatak böcekleri gibi tekstiller, bu açık. Halı ve kilimler de onlar için çok çekicidir. Bu, özellikle tüm eviniz halıyla doluyken, bu yaratıkların kalabileceği en sinir bozucu yer olabilir. Hayvanlar halıya yapışabildikleri için uygun vakumlamanın pek faydası yoktur. Bu durumda hemen bir kontrol şirketini arayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN