Yemeklere lezzet değil zehir katıyormuşuz! Marketlerde önünden bile geçmeyin: Alzheimer ve baş ağrılarına neden oluyor

Yemeklere lezzet değil zehir katıyormuşuz! Marketlerde önünden bile geçmeyin: Alzheimer ve baş ağrılarına neden oluyor

Yemeklere lezzet değil resmen zehir katıyoruz! Market raflarında gördüğünüzde bile uzak durun! Alzheimer ve baş ağrılarına sebep oluyor! Bakın yemeklere lezzet diye ne katıyormuşuz...

Hazır bulyonların çorba veya pilav gibi yemeklere kolaylıkla lezzet kattığı düşünülse de, sağlık açısından pek de önerilmeyen bir tercih olduğu ortaya çıktı. Bu minik küpler, sadece basit bir tat artışı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yüksek oranda tuz içeriyorlar.

BULYONUN ZARARLARI

Lezzetli ama zararlı bir alışkanlık… Bu küçük küpler sizin ve ailenizin sağlığını tehlikeye atıyor! - Nokta Gazetesi

Uzmanlar, özellikle tuz tüketiminin yüksek tansiyon gibi birçok sağlık sorununa yol açabileceğini belirtiyorlar. Bir çay kaşığı bulyonun içindeki tuz miktarı, yetişkinlerin günlük tuz alımı önerilen limitinin üzerinde olabiliyor. Bu da kalp-damar sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Tuz ve Sağlık Konsensüs Eylemi (CASH) Başkanı Graham MacGregor, bulyonlardaki yüksek tuz içeriğinin skandal boyutlarda olduğunu ifade etti. MacGregor'a göre, tuz alımını sadece bir gram azaltmak bile binlerce kalp krizi ve inme vakasının önlenebilmesine katkı sağlar.

Buna ek olarak, bazı bulyonlar monosodyum glutamat (MSG) gibi katkı maddeleri içerebilir. MSG'ye karşı hassasiyeti olan insanlarda baş ağrısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara neden olabilir ve uzun vadede nörodejeneratif hastalıkların riskini artırır.

Özellikle MSG, kişinin sinir sistemini etkileyerek ileriki zamanlarda Parkinson ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN