Yeni yardım açıklandı: Koşulları taşıyan 2.715 TL yardımı her ay alacak

Yeni yardım açıklandı: Koşulları taşıyan 2.715 TL yardımı her ay alacak

Gelen zamlar ile birlikte yardıma zam da beraberinde geldi. Ödenecek yeni tutar ne kadar? Tüm detaylar haberimizde.

Bu koşulları sağlayan kişiler ödemeden faydalanabilecek. Artan zam, enflasyonların yanında devletin yaptığı yardımlar da hız kesmeden devam etmektedir. Yeni yıl ile birlikte bu ödemelere de zam geldi. Bu yardımdan kimler faydalanabilecek? Nasıl başvuru yapılabilir? Tüm merak edilen detaylar haberimizde.

ŞARTLARI KARŞILAYANA 2.715 TL

Sosyal destekten faydalanmayan %40 oranının üstünde engeli bulunan vatandaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğinden faydalanabilecekler. Aynı zamanda anne, babasını kaybetmiş çocuklar muhtaç aylığı desteğinden faydalanabileceklerdir. Yeni yılla birlikte gelen zam %30 olarak belirlenmiştir.2.715 TL Destek 2 bin 88 TL 65 kuruş olan ödeme %30 zam ile 2 bin 715 TL 19 kuruş olarak ödenecektir. Bu destekten faydalanmak için bazı şartlar gerekmektedir. Şartlar şu şekildedir:

- İhtiyaç sahiplerine ayılan aylık miktarı geçmemek şartıyla aylık geliri olmamalıdır.

-Aylık alan kişilerin bakım altında olanlar 18 yaşını doldurmuş, Orta öğretim dengi eğitiminde 20 yaşını doldurmuş, Yükseköğretimde 25 yaşını doldurmuş kişilerin aylık tutarın 170 katın geçmesi durumunda, otomobil, kasko sigortası vb kapsamda gerçeklik olması halinde ödemeler kesilir.

Bu şartları karşılayan yardıma ihtiyacı olan kişiler başvuruda bulunabilir. Başvuru için form doldurulup imzalanmalıdır. Maluliyetini gösteren sağlık kurulunun raporu ve özürlülük durumu varsa ikamet edilen şehirde Bölge Fonu Yönetim Kurulu'na elden ya da posta yolu ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN