Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Besinleri sakın bu şekilde yıkamayın! Değil bakterileri öldürmek yavaş yavaş insanı öldürüyor

Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Besinleri sakın bu şekilde yıkamayın! Değil bakterileri öldürmek yavaş yavaş insanı öldürüyor

Bu yöntemi kullananlar bir kez daha düşünsün. Sebze ve meyveleri yıkarken bakterileri öldürmesi için kullanılan bu yöntem adeta zehir etkisi yaratıyor. Değil bakteri öldürmek insan öldürüyor. İşte doğru bilinen o yanlış…

Sebze ve meyvelerin üzerinde bulunan pestisit ve böcek ilaçlarını tüketmeden önce arındırılması gerekiyor. Hemen hemen birçok kişinin başvurduğu en etkili yöntemlerden biri sirkeli su olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak sebze ve meyveleri temizlerken kullanılan bu yöntem bilinenin aksine zehir etkisi ortaya çıkarıyor. Bakterileri öldürmek bir yana dursun insan sağlığını tehdit ediyor. İşte doğru bilinen o yanlış…

SAKIN BU YÖNTEMİ KULLANMAYIN

Marketten ya da pazardan alınan sebze meyve ve meyveleri yıkamak için birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Ürünlerin üzerindeki bakteri ve mikropları arındırmak için kullanılan sirkeli su doğru bilinen bir yanlış olarak hayatımızın içerisinde yer ediniyor.
Sebze ve meyveleri sirkeli su içerisinde yıkamak faydadan çok zarar getiriyor. Sirkeli su yiyecek üzerinde bulunan kimyasal pestitlerin artırılmasına neden olurken uzmanlar bu yöntemle yıkanan yiyeceklerin zehir oluşturabileceğini belirtiyor.

elma-sirkeli-su.jpg

Bitkilerin zararlı haşerelerden korunması için kullanılan tarım ilaçları insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor. Temizleme meyveleri üzerindeki kimyasallardan arındırılması için farklı temizleme yöntemleri kullanılıyor. Gıda yoluyla vücuda yerleşen pestisitler dolaşım sisteminde sorunlar ortaya çıkıyor. Aynı zamanda karaciğer ve böbreklerin sağlığını da ciddi anlamda etkileyen pestisitler büyük bir tehdit oluşturuyor.

sebze-sirkeli-su.jpg


Araştırmalar sonucunda sirkeli suya konulan sebze ve meyvelerin üzerindeki pestisitlerin birçoğunun kaybolmadığı gözlemlenmiştir. Bilinenin aksine suda bekleyen Bu ürünlerin üzerinde yer alan pestisitlerin daha kalıcı ve zararlı bir hale geldiği ortaya çıktı. Pestisitlerin kullanım talimatlarında "alkali suyla değil, asidik suyla karıştırılır" ibaresi bulunmaktadır. Bu yöntem ile birlikte zehrin %90'ı daha güçlü ve zararlı bir hale gelmektedir. Bu nedenle sebze ve meyvelerin sirkeli suda yıkanmaması gerekiyor.

meyve-yikamak-1.jpg

SEBZE VE MEYVELER NASIL YIKANIR?

Sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkamak yerine karbonat ile yıkamayı Tercih edebilirsiniz. Bu yöntem ile birlikte daha etkili sonuçlar alınabileceği belirtiliyor. Litre başına 2 çay kaşığı karbonat ekledikten sonra karıştırınız. Sebze ya da meyveleri suyun içerisine ekledikten sonra yarım saat kadar bekletmeniz yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN