Çamaşırları yıkadıkça faturalar düşüyor! 1 kaşık ekleyin ve mucizeyi izleyin! O paralar cebinize kalıyor

Çamaşırları yıkadıkça faturalar düşüyor! 1 kaşık ekleyin ve mucizeyi izleyin! O paralar cebinize kalıyor

Günlük hayatın büyük kurtarıcıları modern aletler günü kurtarmak için büyük bir görev üstleniyor. Büyük bir kurtarıcı görevini üstlenen çamaşır makineleri zaman zaman hem doğaya hem de cebinize zarar vermektedir. Ancak bu yöntemleri uygulayarak hem çamaşır yıkayıp hem de faturalarınızı düşürebilirsiniz. İşte fatura düşürmenin pratik yolları…

Büyük bir kolaylık olarak hayatımızın içerisine dahil olan teknolojik aletler zaman zaman istenmeyen faturalara neden olabiliyor. Çamaşır makinesinin kullanımı ile birlikte elde çamaşır yıkama devrede kapandı. Tüm bunlarla birlikte çamaşır makinesinin performansını arttıracak deterjanlar da piyasada yerini almaya başladı. Ancak tüm bu yöntemler faturalara yüklü tutarlarda yansımaktadır. Çamaşır yıkarken hem yüksek verim alıp hem de düşük fatura görmek isteyenler mutlaka bu yöntemleri uygulasın. İşte fatura düşürmenin pratik yolları…

KARBONAT MUCİZESİ

Çamaşırların daha temiz olması için çamaşır makinesinin yıkama gözüne karbonat ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarınızın daha iyi yıkanmasını sağlayan karbonat aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlamaktadır. Çamaşırların uzun süre güzel kokmasını sağlayacak karbonat derin bir temizlikte sağlar.


Çamaşır yıkarken deterjanınızın içerisine bir kaşık karbonat ekleyerek çamaşırlarınızı kolay bir şekilde yıkayabilirsiniz. Doğal bir temizleyici olan karbonat kimyasallara göre daha sağlıklı bir temizlik sunar.

camasir-yikamak.jpg

PROGRAMA DİKKAT EDİN

Çamaşır yıkarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise doğru program seçimidir. Çok kirli olmayan çamaşırları yüksek sıcaklıkta yıkamak yerine daha düşük sıcaklıkta ve kısa sürelerde yıkayabilirsiniz. Bu sayede enerji tasarrufu sağlayarak anızın düşmesine neden olacaksınız.


Çamaşırları iki kez yıkamak yerine daha fazla deterjan kullanarak tek seferde daha yüksek performans ile yıkama sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem deterjandan hem de sudan tasarruf etmiş olacaksınız.

camasir-filesi.jpg

DOĞRU ÇAMAŞIR YIKAMANIN 5 PÜF NOKTASI


1. Tam Kapasite Kullanımı
Çamaşır yıkamadan önce makinanın Tam kapasite doldurulmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Yarım kapasitede çalıştırılan makineler enerji tüketimini arttırırken fazla su kullanımına da neden oluyor. Bu nedenle çamaşırların birikmesini bekleyerek yıkama işlemi yapmanız gerekiyor.

camasir-asmak.jpg

2. Düşük Sıcaklıkta Yıkama
Çamaşır makinelerinin belirli miktarda enerji tüketimi yaptı bilinmektedir. Yüksek sıcaklıkta yıkama yapmak daha fazla enerji tüketimine neden olurken düşük sıcaklıkta yıkama işlemi yaparak elektrik faturalarında tasarruf sağlayabilirsiniz.

camasir-yikama.jpg

3. Doğru Program Seçimi
Çamaşır makinelerinde birçok farklı program bulunmaktadır. Her program farklı bir enerji tüketimi sağlarken sizin için en uygun olan programı seçmekte önemli bir detaydır. Kısa programlar daha az su ve enerji tüketirken uzun programların daha fazla tüketim yaptığı görülmektedir.

camasir-yikama-1.jpg

4. Sıkma İşlemi
Çamaşır makinelerinde enerji tüketimini arttıran bir diğer işlem ise sıkma işlemidir. Bu kapsamda çamaşır makinelerinin uzun süre kurutma işlemi yapması yerine doğal yolla kurumasını tercih edebilirsiniz.

camasir-makinesi-bakimi.jpg

5. Bakım ve Temizlik
Enerji tasarrufu sağlamak için dikkat etmeniz gereken bir başka etken ise çamaşır makinesinin bakımıdır. Makine içerisinde bulunan filtrelerin ve tamburun düzenli olarak temizlenmesi ile birlikte çamaşır makinesinden tam verim alabilirsiniz. Bu sayede enerji tüketimini azaltırken düşük faturalar ile de yüzünüz gülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN