Yumurtanın kabuğunun faydalarını duyunca çöpe atmayacaksınız! Yumurta kabuğuyla yapabileceklerinizi öğrenince şok olacaksınız...

Yumurtanın kabuğunun faydalarını duyunca çöpe atmayacaksınız! Yumurta kabuğuyla yapabileceklerinizi öğrenince şok olacaksınız...

Kahvaltılarımızın vazgeçilmez besini olan yumurta protein ile doludur. Peki yumurtayı pişirdikten sonra yumurta kabuklarını çöpe mi atıyorsunuz? Cevabınız evet ise bu zamana kadar birçok şey kaçırmış olabilirsiniz. İşte yumurta kabuğunun faydaları ve kullanım alanları...

İnsan vücudunun çok fazla kalsiyuma ihtiyacı vardır, çünkü kemiklerimiz ve dişlerimizin yanı sıra sinirlerimiz ve kaslarımız da kalsiyuma ihtiyaç duyar. Yumurta kabuklarının yüzde 90 saf kalsiyumdan oluştuğunu biliyor muydunuz? Bu kadar kalsiyum içeren başka bir yiyecek yok. Akşam yemeğinizde yumurta kabuğu bulmak hiç eğlenceli değil ama bu can sıkıcı kabukların aslında çok yönlü olduğunu biliyor muydunuz? Onlarla kendi başına yemek pişirmenizi tavsiye etmiyoruz, ancak onları kullanabileceğiniz çok sayıda başka şey var!

yumurta-kabugu-2-custom.jpg

BUNU OKUDUKTAN SONRA YUMURTA KABUKLARINIZI BİR DAHA ASLA ATMAYACAKSINIZ!

Yumurtaların bizim için gerçekten iddia edildiği kadar sağlıklı olup olmadığı konusunda pek çok tartışma var. Bununla birlikte, yumurta kabuklarının da çok sağlıklı olması gerekiyor. Ulusal Sağlık Enstitüsü, öğütülmüş yumurta kabuğu tozu üzerinde çok sayıda araştırma yaptı. Görünüşe göre, bu toz insan vücudu tarafından çok iyi emilebiliyor ve birçok olumlu sonucu var. Yumurta kabukları bol miktarda kalsiyum içerdiğinden kemiklerimizi güçlendirir ve sağlıklı kan hücreleri üretir. Ayrıca, yumurta kabuğu kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olacaktır. Yarım çay kaşığı öğütülmüş yumurta kabuğu, günlük ihtiyacımızın %90'ını oluşturan 1.000 ila 1.500 miligram kalsiyum içerir.

YANMIŞ GIDALARIN ÇIKARILMASI

Kızartma tavanızın (veya diğer tencere ve tavaların ) dibinde yanmış yiyecekler yüzünden çıldırmak, bu yumurta kabuğu hilesini öğrendiğinizde geçmişte kalacak! Bazı yumurta kabuklarını söz konusu tavaya parçalayın. Biraz tuz ve sıcak su ekleyin, süngerle ovalayın ve tavanız bir kez daha temiz olacaktır.

BLENDERİNİZİN BIÇAKLARINI BİLEME

Blenderinizin bıçaklarını keskinleştirmek için bir biley taşı kullanmak neredeyse imkansızdır; asla iyi bir açı elde edemezsin. Neyse ki, bu sorun kolayca çözülür. Birkaç yumurta kabuğunu yarım saat buzlukta bekletin ve ardından blenderinize koyun. Biraz su ekleyin ve blenderi çalıştırın. Bıçaklarınız yeni gibi olacak!

3331689-d5d13097c4326fab7dfbf5a7eb06161e.jpg

GÜBRE OLARAK KULLANMAK

Yumurta kabukları, bitkilerinize gerçekten fayda sağlama potansiyeline sahip olan kireçle doludur. Kabukları kurutun ve mümkün olduğunca küçük toz haline getirin veya öğütün. Bunu bir kavanozda saklayın ve ihtiyacınız olduğunda çıkarın. Toz haline getirilmiş kabukları biraz saksı toprağı ile karıştırın ve biraz gübreleme ile toprağınızın yapabileceği yere koyun.

YUMURTA KABUĞU YEMEK

Yumurta kabukları, en azından Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre sağlıklıdır. Bunları bir mutfak robotunda ince bir toz haline getirerek kullanabilirsiniz. Yumurta kabuğu yemenin en kolay yolu, bir bardak suya yarım çay kaşığı eklemektir. Ancak, bu muhtemelen çok güzel bir tadı yok. Bu yüzden smoothie'nize veya yulaf lapanıza biraz eklemeyi deneyebilirsiniz. Yumurta kabuğu suyu size iştah açıcı gelmiyorsa, kahvenize biraz yumurta kabuğu tozu eklemeyi deneyebilirsiniz. Daha fazla kalsiyum tüketeceğiniz gerçeğine ek olarak, kahvenizin tadını daha iyi hale getirir. Öğütülmüş yumurta kabuğu kahveyi daha az acı ve çok daha pürüzsüz hale getirecektir. Tüm bakterileri öldürmek için yumurta kabuklarınızın kaynatıldığından emin olun. Tüm bakterilerin öldürüldüğünden ekstra emin olmak istiyorsanız, yumurta kabuklarını fırın tepsisine koyun ve 180 derecede yaklaşık on dakika pişirin. Ardından kahvenize yarım çay kaşığı ekleyin veya filtre kahve içiyorsanız filtrenize biraz serpin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN