Yüz binlerce öğretmen bekliyordu! MEB'den flaş atama kararı: 45.000 öğretmen ataması için o tarih işaret edildi

Yüz binlerce öğretmen bekliyordu! MEB'den flaş atama kararı: 45.000 öğretmen ataması için o tarih işaret edildi

Milyonlarca öğretmenin sabırsızlıkla beklediği atama üzerine MEB tarafından açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Özer, 45 bin öğretmen ataması olacağı müjdeyi verdi. 2023 Öğretmen ataması ne zaman, başvurular başladı mı? İşte detaylar...

27 Mart - 1 Nisan tarihlerinde ön başvuruların yapılacağı 45 bin öğretmen alımı için harekete geçilirken 8 Mayıs 2023 tarihinde atamaların yapılacağı bildirildi. Atama takvimi yakından takip edilirken Bakan Özer açıklamaları haberin devamında.

ALIM YAPILACAK BRANŞLAR

Sınıf öğretmenliği için 7 bin 878,

Rehberlik alanına 3 bin 604,

Okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269,

İlköğretim matematik 2 bin 656,

Din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı 2 bin 604.

Öğretmen ataması

YILLARIN EN BÜYÜK ÖĞRETMEN ATAMASI

45 bin kişilik yapılacak atama en son 20 yılın yaptığı en büyük alım olarak görüldü. 500 binden 1 milyon 200 binlere ulaştığının altını çizen Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi vermesi üzerine tarihin en büyük alımı olduğunu belirtti. Erdoğan'ın eğitime verdiği destekle beraber şükranların sunulduğunu söyleyen Özer, atama tarihlerini açıkladı.

ATAMA TARİHLERİ

27 Mart ve 1 Nisan aralığında ön başvuru ve sözlü sınav için işlemler yapılırken sözlü sınava katılacak olanların isi 4 Mart tarihinde açıklanacak.

Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında yapılırken, sonuçlar ise 18 Nisan tarihinde sistem üzerinden duyurulacak. Öğretmen atamaları ise 2-6 Mayıs tarihlerinde yapılırken 8 Mayıs'ta sonuçlar açıklanarak binlerce öğretmen 1 Eylül tarihinde iş hayatına başlayacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN