Zeytin koyduğunuz kavanoza ekleyince bozulmuyor! Zeytinciler bu şekilde yıllarca saklıyormuş

Zeytin koyduğunuz kavanoza ekleyince bozulmuyor! Zeytinciler bu şekilde yıllarca saklıyormuş

Kahvaltılarımızın olmazsa olmazı zeytin çabuk küflenen ve yumuşayan bir besin. Bu yüzden zeytini saklarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Zeytini yumuşamadan ve küflenmeden saklamak ise aslında oldukça basit. Öyle ki bu ürünü, zeytin koyduğunuz kavanoza ekleyince bozulmuyor. İşte, zeytincilerin bozulmadan ve küflenmeden yıllarca sakladığı o yöntem…

Zeytin, yanlış saklama koşullarında yumuşama ve küf oluşumuna meyil gösteren bir besindir. Zeytinlerin yumuşamasını ve küflenmesinin önlemenin ise basit çözümleri bulunuyor…

ZEYTİN SAKLAMA FORMÜLLERİ

Zeytini yumuşamadan saklamanın ilk adımı teneke kutu ya da ambalajdan çıkararak cam kavanoza koymaktır. Ayrıca cam kavanozun kapağını da sıkıca kapatmak gerekiyor.

Zeytinleri cam kavanoz yerine tenekede saklamak istediğinizde ise muhakkak Ayçiçek yağı eklemelisiniz. Ayçiçek yağı, zeytinin yumuşamasını ve küflenmesini engelleyecektir.

zeytin-1.jpg

Bu yöntemler siyah zeytin için geçerlidir. Eğer yeşil zeytinlerinizi yumuşamadan ve küflenmeden korumak istiyorsanız onları salamura suya yatırarak saklamanız gerekiyor. Yeşil zeytinleri dışarıdan aldığınızda, ambalajın içine muhakkak su eklemeyi ihmal etmeyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN