Zeytin ustaları yıllardır bu yöntemi uyguluyormuş! Ağızda kalan acı tada iki malzemeli çözüm! Zeytinler şeker gibi olacak

Zeytin ustaları yıllardır bu yöntemi uyguluyormuş! Ağızda kalan acı tada iki malzemeli çözüm! Zeytinler şeker gibi olacak

Türk kültürünün olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alan zeytin sofralardan eksik edilmiyor. Zaman zaman ağızda acı bir tat bırakan zeytinlerin buruk tadına 2 malzemeli çözüm işin ustasından geldi. Yıllardır bu yöntem uygulanıyormuş. İşte zeytine 2 malzemeli çözüm…

Kahvaltı sofralarının yıldız ürünü zeytin böreklerden poğaçalara kadar her şeyin içerisinde yer alıyor. İster kahvaltıda isterseniz de yemekleriniz de yer verebileceğiniz zeytinin acı tadını çıkartmak için uygulanan o yöntem işin ustasından geldi. Evinizde birazcık su birazcık soda bulunuyorsan zeytinin acı tadı da ortadan kalkıyor. İşte zeytine 2 malzemeli çözüm…

SU VE KOSTİK GÜCÜ

Zeytinleri hem uzun süre hem de daha tatlı bir şekilde saklamak için uygulayabileceğiniz o yöntem gün yüzüne çıktı. Her kilogram için zeytini 1 litre su ve 20 gram kostik sodadan oluşan bir çözelti hazırlamanız gerekiyor. Çözeltiye hazırladıktan sonra soğumasını bekleyip temizlediğiniz ve yıkanmış zeytinleri bu suyun içerisine ekleyiniz. Bu noktada elinizi suya değdirmemeniz önemli bir detaydır. 8 ya da 10 saat beklettiğiniz zeytinleri süzdükten sonra 2 veya 3 kez suyunu değiştirmeniz gerekiyor.

zeytin-kostik.jpg

ZEYTİN NASIL SALAMURA EDİLİR?

Herkesin belirli bir el ayarı bulunurken zeytinleri salamura etmek için uygulanacak o yöntem belli oldu. Öncelikle zeytinleri bir süzgece ekledikten sonra iyice süzdürünüz. Tuzlu bir kabın içerisine zeytinleri ekledikten sonra tuz miktarını zeytinlerin miktarına göre ayarlamanız gerekiyor. Zeytinlerin üzerini örtecek kadar tuz ekledikten sonra karışımı dikkatlice kapatıp tuzun zeytinleri eşit bir şekilde nüfuz etmesini sağlayınız. Son aşamada tuzlu zeytinleri hava almayan bir kapta saklayarak lezzetinin artmasını sağlayınız.

zeytin-salamura-1.jpg

ZEYTİNLE NELER YAPILIR?

1. Yemek Pişirme ve Salatalar:

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan zeytinyağı, yemek pişirme süreçlerinden kızartmalara kadar pek çok farklı alanda kullanılıyor. Bunun yanı sıra zeytinleri salatalarda, böreklerde de kullanabilirsiniz.

2. Sağlıklı Beslenme:

Sağlıklı yağ içeriği olan zeytinin doymamış yağ asitleri bakımından zengin olduğu bilinmektedir. Zeytin ve zeytinyağı tüketimi kalp sağlığını desteklerken kan basıncını düzenleyerek antioksidan özellikleri sayesinde vücut için faydalı bir ürün olarak görülüyor.

3. Kozmetik ve Cilt Bakımı:

Cilt bakımı ürünlerinde sıklıkla kullanılan zeytinyağı doğal bir bileşen olması nedeniyle cilde nem sağlayarak esnekliğini arttırmaktadır. Bu ciltleri iyileştirmek için kullanılan zeytinyağı, saç bakım ürünlerinde kullanılması durumunda da saçları besleyerek parlaklık kazandırmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN