Hayat Eve Sığar HES uygulaması nasıl indirilir?

Hayat Eve Sığar HES uygulaması nasıl indirilir?

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs salgın hastalığı süreci için ücretsiz yayınladığı Hayat Eve Sığar uygulamasından alınabilen HES kodu ile vatandaşlar şehirler arasında ve şehir içinde seyahat edebilecek. İşte, HES kodu iPhone ve Android indirme linki...

Hayat Eve Sığar'ın hayatevesigar.saglik.gov.tr internet sitesinden veya mobil uygulamasından alınacak HES kodu ile şehirler arasında veya şehir için toplu taşıma araçlarında seyahat edilebilir. HES kodu olmayan vatandaşların şehir içi veya şehirler arası toplu ulaşım araçlarına binmesi yasaklandı. Ayrıca HES kodu almayan vatandaşların, otellerde konaklayamayacağını hatırlatalım.

HES UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizdeki covid-19 salgın hastalığına dair güncel bilgilerin takip edilebildiği 'Hayat Eve Sığar' uygulaması aracılığıyla, şehirler arası ve şehir içi seyahatlerde alınması gereken HES kodunun temin edilebileceğini söyledi. Doğrudan Sağlık Bakanlığı koordinasyonuyla geliştirilen HES uygulaması, App Store ve Google Play Store'dan indirilebilir.

HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar uygulamasını cihazınıza kurduktan sonra telefon numaranızı girerek doğrulama yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra karşımıza ilk çıkan ekranda yer alan seçenekler içerisinde "HES Kodu İşlemleri" başlığına tıklıyoruz. Daha sonra gelen ekranda "Yeni Kod Ekle" başlığını seçiyoruz. HES kodunun ne kadar süreyle kullanılacağını seçip "Devam" dedikten sonra işlemi tamamlıyoruz.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR, ÜCRETSİZ Mİ?

Evet, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlara ücretsiz olarak indirilebilir.

Uygulamanın en büyük avantajı, riskli bölgeleri göstermesi. Eğer bulunduğunuz konum, covid-19 konusunda birçok vakaya ev sahipliği yapıyorsa bu konuda bildirim alıyorsunuz. Benzer şekilde riskin düşük olduğu bölgeleri de görebiliyorsunuz. "Sağlık Durumu"nda en yakın sağlık kuruluşları ile ALO 184 hattı bilgisi yer alıyor.

Uygulamada risk haritasını açmak istediğinizde ise TC kimlik numarası ve doğum tarihi gibi ek bilgileri girmeniz ve konum servisi için izin vermeniz talep ediliyor. Bu servisi açmadan uygulama bulunduğunuz yeri göremez ve sizin risk bölgesinde olup olmadığını size söyleyemez. Dolayısıyla cihazınızın konum servisini açmanız ve uygulamaya konum bilgisine ulaşma iznini vermeniz gerekmektedir.

KORONAVİRÜS RİSKİ OLAN BÖLGEYE GİRİNCE UYARI GELECEK

Yoğunluk haritası, bulunduğunuz bölgenin kovid-19 riskli bölge olup olmadığını size gösteriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilen vakalar ve belirlenen riskli bölgeleri hızlıca görebilirsiniz. Bu sayede bulunduğunuz konumun risk seviyesini öğrenebilirsiniz. Yoğunluk haritasında "Evde İzolasyon", "Riskli" ve "Enfekte" olarak haritada durumunuzu görebiliyorsunuz.

HES HAYAT EVE SIĞAR APP İNDİR

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs takibi için geliştirdiği ve şehirler arası seyahatlerde mecburi olan HES kodunun alınabildiği 'Hayat Eve Sığar' uygulamasını;

* Android kullanıcıları (Samsung, Huawei, LG, Sony, Xiaomi, Oppo, General Mobile, Vestel vb.) BURAYA tıklayarak,

* iPhone ve iPad kullanıcıları ise BURAYA tıklayarak yükleyebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN