Hiç vaka görülmeyen Şalpazarı'nda koronavirüslü hasta sayısı 18'e çıktı

Hiç vaka görülmeyen Şalpazarı'nda koronavirüslü hasta sayısı 18'e çıktı

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Mart ayından bu yana pandemi sürecinde ilk kez koronavirüs vakası tespit edilen kentte, vaka sayısının bir haftada 18'e çıkması panik yarattı. Kaymakamlık, 18 kişinin hastanede tedavi gördüğünü ve 63 kişinin de evlerinde takibe alındığını açıkladı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyarak Temmuz ayına kadar hiçbir pozitif vakanın rastlanılmadığı Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde ilk vakanın geçtiğimiz hafta görülmesinin ardından, vaka sayısı 18'e yükseldi. İstanbul’dan geldiği öğrenilen 7 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkarken, hastanede tedavi altına alınan vatandaşların ilçedeki çok sayıda kişiyle temas sağladıkları ve Kadırga Yaylası Açık Camii’nde namaz kıldıkları öğrenildi. Kış aylarında 12 bin nüfusu olan ve yaz aylarında memleketlerine gelen vatandaşlarla nüfus sayısı iki katına çıkan ilçede vatandaşlar tedirginlik yaşarken, pozitif vakaların tespit edildiği Çamlıca Mahallesi de karantinaya alındı.

63 KİŞİ KARANTİNADA

Kaymakamlık'tan yapılan açıklamada özellikle Çamlıca Mahallesi ve yakınındaki mahallelerde yaşayanların, maske ve sosyal mesafe tedbirlerine uyması çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı:

* Test sonucu pozitif çıkan 18 vatandaşımız hastanelerde tedavi altına alınmış olup, pozitif vakalar ile yakın temasta bulunan vatandaşlarımız karantina altına alınan evlerinde gözlem altında tutulmaktadır.

* Test sonucu negatif çıkan 63 vatandaşımız ise 14 gün süre ile evlerinde takibimiz altındadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN