HSBC Türkiye'nin satış süreci uzadı

HSBC Türkiye'nin satış süreci uzadı

Bloomberg haber ajansının konuya yakın kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, siyasi belirsizlik ve piyasalardaki dalgalanmalardan dolayı ING Group'un HSBC'nin Türkiye birimini satın alma görüşmeleri uzadı.

Hollandalı banka ING, Ağustos sonunda HSBC'nin Türkiye birimini satın alacağını duyurmuştu.  

İsmini vermek istemeyen konuya yakın kaynaklar, ING'nin anlaşmaya varmak için bir ya da iki aya daha ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kaynaklar, görüşmelerin olumsuz da sonuçlanma ihtimali olduğunu bu yüzden de HSBC'nin diğer potansiyel alıcılarla görüşmeye de devam ettiğini ifade etti.

Maliyet kesintisine giden HSBC, Türkiye'deki birimi için yeni bir alıcı arıyor. Banka, Brezilya'daki birimini 5,2 milyar dolara geçen ay satmıştı. 

ING'nin Türkiye sınırında devam eden savaş ve genel seçimlerin belirsizliğine ek olarak küresel piyasalardaki dalgalanmalardan da etkilendiği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN