İBB'den manidar cevap: Faaliyetlerimiz arasında hizmet pasaportu sağlayarak...

İBB'den manidar cevap: Faaliyetlerimiz arasında hizmet pasaportu sağlayarak...

İBB, Almanya'ya toplu iltica skandalına ilişkin bir sosyal medyada bir kullanıcının, 'Tek yön gidiş kültür turlarınız ne zaman başlar' sorusuna esprili bir dille cevap verdi: Faaliyetlerimiz arasında hizmet pasaportu sağlayarak yurt dışı gezisi organize etmek bulunmamaktadır.

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya gönderilen ve geri dönmediklerinin ortaya çıkmasıyla, başka belediyelerin de benzer işlemleri yaptığı yönündeki iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığının 'gri pasaport' soruşturması başlattığı olayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) esprili bir paylaşım geldi. 

İBB, sosyal medyada bir kullanıcının mesajına "tek yön gidiş kültür turlarınız ne zaman başlar" sorusuna, "Faaliyetlerimiz arasında hizmet pasaportu sağlayarak yurtdışı gezisi organize etmek bulunmamaktadır" şeklinde yanıt verdi.

 

 

NE OLMUŞTU?

AK Parti’li Yeşilyurt Belediyesi, Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için yurt dışına gönderilen 45 kişiden 43’ü geri dönmedi. İçişleri Bakanlığı, Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ilgili soruşturmada, vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Kilit'in ismi Yeşilyurt Belediyesi'nin dışında Ordu Korgan Belediyesi'deki Hannover gezisinde de anıldı, organize ettiği iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN