İktidar, Kazım Karabekir sendromundan vazgeçmeli | Ortak Akıl

ABD Başkan Adayı Biden'ın 7 ay önce söylediği 'Erdoğan'ı mağlup edin. Darbeyle değil, seçim süreciyle' sözlerini yorumlayan Taha Akyol 'Biden'ın sözleri küstahça. Öncelikle sözlerinin aptalca olduğunu belirteyim' dedi. Biden'ın sözleri üzerine muhalefete yüklenilmesini de eleştiren Akyol 'Muhalefete karşı sürekli 'hain' yakıştırması yapılıyor. Zamanında benzer yakıştırmalar Terakkiperver'in kuran Kazım Karabekir'e de yapılmıştı. İktidarlar, bu anlayıştan vazgeçmeli' diye konuştu. 'Biden'ın açıklamaları büyük cahillik. Bu tarz açıklamaların Türkiye'de olumlu bir karşılığı olmaz' diyen Mustafa Karaalioğlu da Ege'de yıllardır bitmeyen gerginlik için 'Türkiye'nin ciddi bir dost eksikliği var. Bu yüzden Ege'de de sorunlar çözülmüyor. Enerjimizi dengeleyerek Ege sorununa bakmak lazım. Diplomatik dostlarımız olmadığı için enerjimizi çözüm için dengelemeliyiz' yorumunda bulundu.

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, 'Ortak Akıl'da gündemi yorumladı.

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın 7 ay önce söylediği 'Erdoğan'ı mağlup edin. Darbeyle değil, seçim süreciyle' sözlerini sert sözlerle eleştiren Taha Akyol "Biden'ın sözleri küstahça. Öncelikle sözlerinin aptalca olduğunu belirteyim. Bir diğer konu ise Türkiye'nin aslında ne kadar yalnız kaldığını da görüyoruz.

Türkiye, yeniden dünyada saygın bir konuma gelmeli. Bunun için demokrasinin şartları yerine getirilmeli. Bunu zamanında AK Parti yaptı. 'Tamam, dışarıya da kızalım' ama içerideki gidişata da bakmak lazım" dedi.

Biden'ın sözleri üzerine muhalefete yüklenilmesini de eleştiren Akyol "Muhalefete karşı sürekli 'hain' yakıştırması yapılıyor. Zamanında benzer yakıştırmalar Terakkiperver'in kuran Kazım Karabekir'e de yapılmıştı. İktidarlar, bu anlayıştan vazgeçmeli" ifadelerini kullandı.

Mustafa Karaalioğlu da Biden'ın sözlerine tepki göstererek "Biden'ın açıklamaları için Bahçeli, 'Beka sorunu kesinleşmiştir' dedi. Böylece Cumhur İttfakı'nın, muhalefete karşı kullanacağı yeni bir malzeme doğdu. Ve bunu kullanmaya başladılar" diye konuştu.

Ege'de bitmeyen gerginlik için de Karaalioğlu "Türkiye'nin ciddi bir dost eksikliği var. Bu yüzden Ege'de de sorunlar çözülmüyor. Enerjimizi dengeleyerek Ege sorununa bakmak lazım. Diplomatik dostlarımız olmadığı için enerjimizi çözüm için dengelemeliyiz" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler