Kimin vatan haini olduğunu kim karar veriyor? Asıl soru bu

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, KARAR TV canlı yayınında gündemi masaya yatırıyor. Türkiye'nin hukuk sorunu, AYM tartışması ile Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanlığı sistemi güçlendirilmeli" çıkışı üzerinden masaya yatırılıyor.

Taha Akyol:

Kimin vatan haini olacağına kim karar veriyor? Bahçeli, birine vatan haini dediği zaman, bir yerlerin kapatılması gerektiğini söylediği zaman bu mu uygulanmalı? Asıl soru bu. Mesele buradan başlıyor. Değişen kişiler değil, hukuk karar vermeli tüm bunlara. 

Mustafa Karaalioğlu: 

Cumhurbaşkanı'nın hangi yetkisi eksik ki Bahçeli "daha da güçlendirilmeli" diyor? Bazen biz bile şaşırıyoruz, Cumhubaşkanı'nın bu yetkisi de mi varmış diye. Tüm yetkilerin bir merkezde, toplanmasının ne kadar büyük risk olduğu salgında gördük. Bırakalım ekonominin durumunu, dış politikayı vs... 

Taha Akyol:

AYM'nin Anayasal zıhı olduğu için şu anda müdahale mümkün değil. Dünyaca saygın hukukçumuz Prof. Kemal Gözler, Danıştay ve Yargıtay için de böyle bir zırh gerekli olduğunu söylüyor.

Mustafa Karaalioğlu: 

Hukuk, mahkeme niye var? Güçlüye karşı zayıf, devlete karşı vatandaş için var. Mahkemenin verdiği karar herkes için ortaktır... AYM "Ankara'da hakimler var mı" diye sorduğumuzda bakacağınız bir yer hala... 

Taha Akyol:

Hakimlere hala coğrafi teminat getirilmedi. Yargıtay ve Danıştay üyeleri için bu hakka sahip. Bir bir hakim Yargıtay üyesi olunca onu İstanbul'a, Yozgat'a ya da Kars'a atayamıyorsunuz kafanız estiği zaman. Bu yüzden hala Yargıtay 16. Dairesi'nden içimizi rahatlatan, hala hukuk varmış dediğimiz kararlar çıkıyor.

Yayının tamamını Youtube kanalımızdan da izleyebilirsiniz

ORTAK AKIL PROGRAMLARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN