Türkiye'nin eksenini bulduğunuz gaz değil idam değiştirir | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da gündemi masaya yatırdı. Korona ile mücadele politikası, idam tartışması, kamu şirketlerinin Varlık Fonu'na devredilmesi, Akdeniz'deki gerilim ve Rusya'nın tavrı programda ele alınan konular oldu.

Karar TV'de canlı yayınlanan Ortak Akıl'da, Mustafa Karaalioğlu, korana ile mücadelede devletin kafa karışıklığı yaşadığını belirtirken, Taha Akyol, güvenlik gerekçesi ile Uygur Türklerinin Ankara'ya alınmadığını ancak milletvekilinin yemekli düğün yaptığını, Cumhurbaşkanı'ınn Giresun'da miting düzenlediğini söyledi. Akyol "Bana yakın olana serbest, diğerlerine yasak mantığı var. Bu taraftar toplar ama daha çok karşıtları artırır" yorumunda bulundu.

Bahçeli'nin çıkışıyla gündeme gelen idam önerisinin hayata geçirilmesi durumunda ülkeye zararlarını da masaya yatıran usta gazeteciler Anayasa'ya giren Avrupa hukukundan vazgeçmenin maliyetlerini anlattı.

Taha Akyol, ekonomideki gidişatı değerlendirirken, en son kamu bankalarının sigorta şirketlerinin devredildiği Varlık Fonu'nunun 'denetimden kaçırma' aracına dönüştüğünü söyledi.

Akyol, Doğu Akdeniz'deki kriz ve Rusya'nın son açıklamalarını yorumlarken "Türkiye'inn yanlış politikaları nedeniyle, önce Suriye, şimdi de Yunanistan ile yaşanan krizde Rusya, Akdeniz ülkesi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Programın tamanını Youtube kanalımızdan da izleyebilirsiniz.

İlgili Haberler